Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Bafra’da 60 mahkum serbest bırakıldı

OHAL kapsamında çıkarılan yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çok önemli düzenlemeler yapıldı. Düzenlemede yabancı mahkûm takası ve mahkûma disiplin cezası affı dikkat çekti. Yabancı mahkum takasında Türk vatandaşları hariç, yabancı mahkumlar ile ilgili işkence yapılmayacağı gibi güvenceler alındıktan sonra ülke menfaatleri için Dışişleri Bakanı’nın talebi, Adalet Bakanı’nın teklifi ve Cumhurbaşkanı’nın onayıyla diğer ülkelerdeki yabancılarla takas yapılacak.

AFTAN YARARLANAMAYAN SUÇLULAR

Mahkûmlarla ilgili olan madde ise hükümlülerin infaz edilen cezalarının kaldırılması için aranan süre şartı 1 Ağustos 2017'den önce işlenmesi şartı oldu.


Bu düzenleme kapsamında ülke genelinde 10 hükümlü, kapalıdan açık cezaevine geçecek, 3 bin hükümlü ise denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilecek. Terör, darbe ve cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan hüküm alanlar aflardan yararlanamayacak.

60 MAHKUM SERBEST KALDI

Bafra Denetimli Serbestlik kapsamında ise 60 kişi serbest kalırken Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çok sayıda mahkumun açık ceza infaz kurumuna geçtiği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
Bafra60 Mahkum Serbest
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.