Öne Çıkanlar master Doluluk oranı
banner797

Bafra’da Çeltik Hasatı Etkinliği
banner852

Bafra Örencik Mahallesin de (köyün de) gerçekleşen 2. Çeltik Hasat etkinliğine Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Eğitim – Birsen Başkanı Hamdi Yıldız, Bafra Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın,Okul ve Daire Müdürleri,Bafra PTT Müdürü Oskay Ünlü,Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır,Türkiye İşçi Emeklileri Bafra Şubesi Başkanı Ünal Bandır, Üreticiler ve çok sayı da vatandaş katıldı.

Bafra Örencik Mahallesin de (köyün de) gerçekleşen 2. Çeltik Hasat etkinliğin de ilk açılış konuşmasını Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner; ilçemiz de bu sene 2.(ikincisini)düzenlemiş olduğumuz “Çeltik Hasatı”etkinliğinin güzelliğini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bafra Ovası Ülkemizin ikinci verimli topraklarına sahip bir ilçemiz. İlçemiz de Üreticiler tarafından yapılan Çeltik Ülkemiz de %10 karşılıyor.

Bölgemiz de iyi tarım altında gerçekleşen ürünler hep birinci sınıf oluyor bunlar da bizleri mutlu ediyor. Çünkü birinci sınıf olan ürünler tüketici tarafından fazla tüketilen ürün oluyor. Bu sıralama da Bafra Ovasın da Üretilen Çeltik kaliteli oluyor. Biz Üreticileri sadece Gübre, İlaç ve Mazot masrafları bunaltıyor. Buradan Devlet Büyüklerime sesleniyorum Tüm Üretici kardeşlerimin adına sizler den Gübre, İlaç, Mazot ve KDV vergilerin de indirim bekliyoruz, inşallah sesimizi duyarlar. Dedi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner’in konuşmasından sonra Samsun Valisi Osman Kaymak İse yaptığı kısa konuşma da; Çok kıymetli Bafra’lı Üreten Çiftçi kardeşlerim öncelikle sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Aranızdan olmaktan çok memnun olduğumu söylemek istiyorum. Sevgili Bafra’lılar Samsun ilimize Tunceli’den geleli iki ay oldu. Samsun Valisi olarak Ülkemizin güzel ili olan Samsun’u her yönüyle her insanı ile tanımaya çalışıyorum. Zaman zaman ilçe programları oluyor, bizim ziyaretçilerimiz oluyor kurum ziyaretleri yaparak Samsun’umuzu ve ilçelerini tanımaya çalışıyorum. Bu işimizin bir parçası. Değerli Bafra Ziraat Odası Başkanımız çok heyecanlı ama işini de çok seven bir ve işiyle bütünleşmiş bir başkan. Bu gün bu güzel gün ve etkinlikte bir aradayız.

Gerçekten Samsunumuzun ve İlçelerimizin Katma değerlerini arttırmak vatandaşlarımızın daha mutlu olması Ülkemize daha çok katma değer katması için bir dizi programlar yapılıyor. Samsun iki ovası ile öne çıkıyor, biri Türkiye’nin ikinci Çukurovası olan Bafra Ovası diğeri ise Çarşamba Ovası Türkiye'nin çok değerli besin kaynaklarından birisidir. Yıllardır insanımıza aş olmuş, iş olmuş. İnsanlar daha çok üretip daha fazla para kazanmanın derdine düşmüşler. İlimizdeki iki önemli ovanın daha fazla üretmesi gerekiyor. Bafra'daki Sera Osebemiz diğer çeltik imalat tesisleri ve diğer ürünlerimizin de inanıyorum ki sadece direk tarladan pazara sunulması değil daha çok katma değerlerinin artırılmasıyla birlikte sunulmasını hedefliyoruz. Onun için yoğun çaba ve çalışma içindeyiz. İlimizin Spor Bakanı zamanın da çok iyi ve güzel hizmetler aldı,şimdi Sağlık Bakanımız var inşallah onun zamanın da ilimizi Sağlıkta çok iyi yerlere gelmesini ve Sağlık Tesisleri konusun da hizmet alacağına inanıyorum.Burada Çiftçilerimiz Huzurlu şekil de tarım yapıyor.Birbirlerimizi daha çok sevelim ve daha çok üretelim.İnşallah bundan sonrada yaptığınız tüm ürünler bereketli ve bol olur .Çok harcayın bitmesin inşallah dilekleri konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Örencik Mahallesi (köyün de) gerçekleşen 2.Çeltik Hadat biçmek için Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,Bafra İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Biçerdöverin başına geçerek Çeltik Hasatını gerçekleştirmiş oldular.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876