Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner867

Bafra`da“Bir Hilal Uğruna Ya Rab” adlı bir konferans düzenledi.
banner852
 Ülkü Ocakları Bafra İlçe Başkanlığı 18.03.2017 Cumartesi akşamı Bafra Ülkü Ocakları Konferans Salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Eğitimci Osman Yazıcı’nın sunumuyla “Bir Hilal Uğruna Ya Rab” adlı bir konferans düzenledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan konferans ; Osman Yazıcının sunumuyla devam etti. Osman Yazıcı düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Zaferlerle dolu tarihi sayfaları edebi dille ebedileştirenlerin önde gelenlerinden biri de hiç şüphesiz ki ÂKİF’tir. Gerek Çanakkale, gerekse İstiklal Harbi… Onun şiirlerinde ışık olup parlar. Çok doğaldır ki her sanatçıya anlattığı şeyler farklı bir şekilde yakışıyor. ÂKİF Çanakkale Savaşı’na hiç katılmadığı halde “Çanakkale Şehitlerini anlatan mükemmel bir şaheser ortaya çıkarmıştır.

Fakat ÂKİF’in dizelerinde dile getirdiği vatan- savaş ve zaferlerimiz bir başka iman erinin ve vatan sevdalısının kaleminden dökülüyor:
“Vurulup alnından tertemiz uzanmış yatıyor

Bir hilâl uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor.”

Büyük şair, fikir ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy; birbirinden güzel şiirleriyle, destanlarıyla, ölümsüz İstiklâl Marşı'yla ahlâk ve fazilet örneklerini sergilediği hatıralarıyla hâlâ aramızda yaşamaktadır.

O, Türk milletine inanıyor ve güveniyordu. İstiklal Marşı’nda: “Kahraman ırkıma bir gül… ne bu şiddet, bu celal?” Ya da:”Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal.” diyerek seslenişi bunu gösteriyordu.

1912'li yıllar savaş yıllarıdır. Toplum şairinin şiiri değişir, destanlaşır. İlk büyük destan Çanakkale'de yaşanır ve yazılır. Bu destanın kahramanları gençliğimiz ve milletimizdir. Akif, milletinin namusunu çiğnetmeyen bu imanlı nesilden çok ümitlidir. Bu nesil, memlekete fen ve teknolojiyle donanmış, ahlâklı ve imanlı bir medeniyet getirecektir. Şair, "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirinde savaş anını canlı tablolarla coşkun bir şekilde anlatır. Şiirinde insanı saran ve savaş ortamının büyük dehşetini hissettiren bir anlatım hâkimdir. Seçilen kelimeler, kafiyeler, ses özellikleri, savaş manzarasıyla bütünleşir.
Akif Çanakkale şehitleri için yazdığı destanında vatanı, dini, milleti, namusu, lslâmı kurtarmak için şehit düşen her Türk askerini güneşe benzetmiş ve batan güneş olarak nite¬lediği Türk askerinin tevhidi, yani İslâmı kurtardığını söyle¬miştir. Akif bu askerleri o kadar yüceltmiştir ki, onları Hazreti Peygamber Efendimizin kazandığı Bedir zaferinin gazi¬leri ve şehitleriyle denk tutmuş ve Çanakkale şehitlerine mezar taşı olarak Kâbeyi dikmiştir. Gök kubbeyi örtü olarak şehitlerin üzerine örtmüş, şehitlere Ülker yıldızını (Süreyya’yı), mehtabı, tan yerinin kızıllığını, gün batımının kırmızılığını vermiştir. Fakat bütün bunlara rağmen, onlar için yine bir şey yapamadığını söylemiş ve bir teselli olarak yalnızca şunu ilâve etmiştir:

”Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber
Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.”

Konferans, Ülkü Ocakları Bafra İlçe Başkanı Osman Osma’nın konferansa katılan misafirlere teşekkür edip; Osman Yazıcı’ya plaket takdim etmesiyle son buldu.
Ülkü Ocakları Bafra İlçe Başkanlığının düzenlediği konferansa MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş ve Yönetim Kurulu, Türkav Bafra Şube Başkanı Sami Keskin ve Yönetim Kurulu, Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı Hakan Eroğlu ve Yönetim Kurulu, MHP Alaçam İlçe Başkanı Erdinç Gül, Ülkü Ocakları Alaçam İlçe Başkanı Hamit Duman, ve çok sayıda misafir katıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876