Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner797

Başbakan;"Ay Yıldızlı Bayrağımızla Gurur Duyun"
banner852

Başbakan Yıldırım, yeni bir dönemin başladığını, yeni sayfa açıldığını, daha güçlü Türkiye, demokrasi, ekonomi ve kalkınma için Batman'da, vatandaşların huzurunda olduğunu belirtti.

Alandakilere "Bu sorunu gündemden çıkarmaya hazır mı Batman? Bunları aramızdan defetmeye var mısınız?" diye soran Yıldırım'a alandakiler bir ağızdan "Evet" yanıtını verdi. Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Buradan söylüyorum Kürtlüğünüzle Araplığınızla Türklüğünüzle iftihar edin, gurur duyun ama bir şeyle daha gurur duyun, ay yıldızlı bayrağımızla gurur duyun, Türkiye Cumhuriyeti ile devletimizle gurur duyun. Çünkü kaderimiz, tasamız, geleceğimiz birdir bizim. Bizim siyasetimiz çözümsüzlüğü dayatan çamur, çukur siyaseti değil. Biz eser, hizmet siyaseti yapıyoruz."

Bakanlığı döneminde geldiği Batman'da havaalanının kötü halini çok iyi hatırladığını ifade eden Yıldırım, kente en güzel havalimanlarından birini yaptıklarını belirtti. Çevre yolunun kötü durumunu da anımsatan Yıldırım, "Yaptırmamak için bu çukurcu, hendekçi belediyeler ne kadar engel çıkardılar. Ama artık onlar yok. Görüyorsunuz, Batman pırıl pırıl oluyor" diye konuştu.

Kente yapılan yatırımlara ilişkin de bilgi veren Binali Yıldırım, Batman barajını, Sol Sahil Sulaması'nı tamamladıklarını, Sağ Sahil Sulaması'nın da yapıldığını, 2045'e kadar Batman'ın içme-kullanma suyu problemini çözeceklerini söyledi.

Kentte 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesini kazandıracaklarını, 135 kilometrelik Batman-Bitlis karayolunun da bitirmek üzere olduklarını dile getiren Yıldırım, 933 konut daha yaptıklarını, Dicle Nehri'ne kurulan Türkiye'nin ikinci büyük barajı Ilısu'nun biteceğini, Hasankeyf'in yeniden yapıldığını kaydetti.

Yıldırım, 15 bin kişilik bir stadyumu Batman'a kazandıracaklarını, İluh Deresi'ni ıslah edeceklerini, etrafını da Batman'ın en güzel mesire alanı haline getireceklerini ifade etti.

Batman'da yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasıyla kentin daha da güzelleşeceğini, Esentepe Projesi'ni de başlatacaklarını vurgulayan Yıldırım, Batman'ı cazibe merkezi yapacaklarını, bu güne kadar 1 milyar 200 milyon liralık yatırım için müracaat olduğunu anlattı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876