Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

Orhan Kırcalı Rumeli Balkan Türkleri Buluşması İçin Külliyede
banner852

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Rumeli Balkan Türkleri buluşmasına katıldı. Milletvekili Kırcalı Cumhurbaşkanı ile sohbet ederek Samsunlu hemşerilerinin selamını iletti ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kırcalı, Külliyedeki programdan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Balkan ülkelerinden ve Türkiye’nin pek çok şehrinden gelen yöneticilere ve dernek başkanlarına verilen yemeğe katıldı. Orada balkanlardan gelen yöneticiler, federasyon ve dernek başkanları ile görüştü.

AK Parti Samsun milletvekili konu hakkında şunları söyledi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında İzmir, Adana, Bursa, İstanbul ve Ankara’da Rumeli ve Balkan Türkleri çalıştayları düzenledik. Bu çalıştaylarda Rumeli ve Balkan Türklerinin problemlerini gündeme aldık. Bu problemlerin % 90’nu çözüme ulaştırıldı. Son olarak Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Rumeli ve Balkan Türkleri buluşması gerçekleşti. Çok duygu yüklü ve faydalı bir program oldu. Balkan ülkelerinden ve ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen 3.000’ne yakın insanımızla buluştuk. Rumeli ve Balkanlar soydaşlarımız ve dindaşlarımızın yaşadığı bir bölgedir. Bu bölgemiz bizim coğrafyamız ve hasretimizdir. Bu coğrafya hepimizin ortak değeridir. Rumeli ve balkanlarda ki acılar acımız, mutluluklar mutluluğumuzdur. Milyonlarca insanımızın oralarda yaşamışlığı, akrabaları, ataları ve anıları vardır. Rumeli ve balkanlar şarkımızdır, türkümüzdür. Rumeli ve balkanlar camimizdir, ezanımızdır, köprümüzdür. Rumeli ve balkanlar evimizdir, yuvamızdır. Rumeli ve Balkanlarda yaşayan ve buraya gelmiş insanlarımızın önemli problemlerinin çözümüne katkı yapmaktan o yürekli insanlarımızla buluşmak, dertleşmek, tanışmak bir ve beraber olmaktan büyük mutluluk duydum.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı Asarcık ilçesinin Armutlu mahallesinde ise Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında konferans verdi. Konferans öncesi Asarcık AK parti ilçe Başkanlığını ziyaret eden Kırcalı başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti. İlçenin problemleri ve talepleri hakkında bilgi aldı. Kırcalı konferansında şunları söyledi: “16 Nisanda yapılacak anayasa değişikliğinde yer alan Cumhurbaşkanlığı hükümet istemi ülkemizin ve milletimizin kazanacağı bir sistemdir. Anayasa değişikliği ile hem bağımsız hem tarafsız hem de sivil bir yargı gelecektir. Bu değişiklikler güçlü bir meclis ve güçlü bir demokrasi getirecek, gençlerimizin önünü açacak, güçlü iktidar ve daimi istikrar sağlayacaktır. Anayasa değişikliği ile güç milletimizde denetim ise mecliste olacaktır. Cumhurbaşkanının sorumsuzluğu ortadan kalkacak, tüm iş ve işlemleri yargı denetimine tabii olacaktır. Anayasa değişikliği ile yönetimde çift başlılık sona erecek, koalisyon dönemleri bitecek. Bu değişiklikler ile vesayetin son kalıntıları temizlenecek karar milletimize ait olacaktır.” Dedi.





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876