Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

Akcagöz: " siyasi parti yarıştırmıyoruz"
banner852
Asarcık esnafını kapı kapı ziyaret eden Tufan Akcagöz, Asarcık halkına 'hayır'ı anlattı. Asarcık'ta gördüğü manzaranın kendisini umutlandırdığını söyleyen Akcagöz, " Başından beri söylüyoruz ki, bu bir genel seçim değildir. Bu bir yerel seçim de değildir. Aday yarıştırmıyoruz. Parti siyaseti yarıştırmıyoruz. Üyesi olduğumuz partilerin siyasi propagandasını yerel ve genel seçimlerde fazlasıyla yapıyoruz. Önümüzde bir referamdum var. Bu refarandumun iki seçeneği var. Evet ve hayır. Üçüncü bir seçenek yok. Asarcık'ta, AKP'ye oy vermiş, yarın seçim olsa yine belki AKP'ye oy verecek olan vatandaşlarımızdan, bu refarandumda 'hayır' diyecek olduklarını duymak, geleceğe dair umutlarımızı yeşertti. Milletin derdi başka. Asarcık, ciddi bir ekonomik bunalımın içinde. Asarcık halkı, ekonominin kötüye gidişinden rahatsız. Asarcık halkı, yarına güvenle bakamıyor. Ve dayatılmak istenen Anayasa değişikliğinin, hiç bir derdine derman olmayacağını da görüyor. İşte bu ferasettir. İşte bu, doğruyu yanlıştan ayırma yetisidir. Bu feraset, Asarcık halkında var. Asarcık halkı bugün bizi sevgiyle bağrına bastı. Ve inanıyorum ki, iç huzurumuz için, birlik ve bütünlüğümüz için, referandumda hayır seçeneğine kuvvet vereceklerdir. " dedi.

Yaşadığımız coğrafyanın, çileli bir coğrafya olduğunu belirten Tufan Akcagöz, " Dertli bir toprak üzerinde yaşıyoruz. Dünyanın gözü üzerimizde. Dertli bir toprak parçasını, kendimize vatan edindik. Bu toprağı kendimize vatan yapabilmek için, çok kan aktı. Çok bedel ödedik. Bugün bile, bu bedeli ödemeye devam ediyoruz. Hiç bir toprak, vatan olmayı belki de Türkiye kadar hak etmemiştir. Bunun farkında olmak zorundayız. İşte bu nedenle, ayrışmadan, bölünmeden, hep birlikte, birlik ve bütünlük içinde yaşamak zorundayız. 16 Nisan'da, hepimizi bağlayacak bir temel değişikliği oylayacağız. Ama görünen o ki, toplumda ortak bir mutabakat görmemiş bir Anayasal değişikliktir. Bu bile, bizi ayırmaya ve bölmeye yetiyor. Böyle bir değişikliğe hiç gerek yok. Memleketin derdi bu değil. O halde, alelacele gerçekleştirilen bu dayatmanın sebebi nedir? Millet olarak buna dur demek zorundayız. Bu iş oyuncak değil. Basit bir yasal değişiklik oylamıyoruz. Bu bir Anayasa. Hepimizin Anayasası. O nedenle, bu oyunu bozmak elimizde. Bu oyunu bozmak çok kolay. 16 Nisan'da sandığa gidip, hayır oyu kullanacağız. Oyunu böyle bozacağız. Demokrasiye ve özgürlüklerimize sahip çıkacağız. Bunu başarmak zorundayız. 16 Nisan'da sandıktan hayır çıkarsa, uzun süredir hasret kaldığımız huzur iklimini yeniden yakalayacağız. Buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. " diye konuştu.






 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876