Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

ANKARA'DA SAMSUN İÇİN TARİHİ ZİRVE

Tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın 3. kümelenme merkezi olan Samsun'daki firmaların sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında bakanlar, milletvekilleri ve konunun paydaşı olan kurum temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da tarihi bir zirve gerçekleşti.

Samsun'da yıllardır çözümlenemeyen medikal sektörün kümelenmesi konusundaki ilk ciddi adım atıldı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında 'Samsun Medikal Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu toplantı gerçekleşti.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın 3. kümelenme merkezi olan Samsun'da üretim yapan firmaların sorunlarının görüşülmesi için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında gerçekleşen 'Samsun Medikal Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri' toplantıya öncülük yaptı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında gerçekleşen 'Samsun Medikal Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri' toplantısı Çankaya Köşkü'nde gerçekleşirken, toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğden Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MEDİKÜM) Başkanı Ahmet Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri ile Samsun İl Sağlık Müdürlüğü temsilcisi katıldı.

Toplantı sonrasında bir değerlendirme yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, ''Medikal sektörünün Samsun'umuzda yaklaşık 40 yıllık bir üretim tecrübesi var. Samsun tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri üretimindeki 3 merkezden biri. Bu sektör katma değeri yüksek, emek yoğun ve stratejik bir sektör. Bu toplantı sektörün geleceği açısından çok hayati bir önem taşıyor. Samsunumuz açısından büyük önem taşıyan bu toplantıya katılan bakanlarımıza teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Toplantıda sektörün önünü açacak önemli konular görüşülerek, kararlar alındı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.