Öne Çıkanlar Samsun atakum
banner798

BAŞKAN GENÇ, ŞEHİT AİLELERİ İLE BULUŞTU

Bu vatan ortak paydamız

Ramazan ayında toplumun değişik kesimleriyle iftar sofrasında buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehit aileleri ve gazileri ağırladı. Başkan Genç, "Bu vatanın tapusu şehitlerimizin mezar taşlarıdır. Bu vatan, bu bayrak, bu millet ortak paydamızdır" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ramazan ayının 26. gününde iftarını şehit aileleri ve gazilerle açtı. Ramazan ayı boyunca her akşam toplumun değişik kesimleriyle iftarda biraraya gelen Başkan Genç, bu kez Canik Kültür Merkezi'nde şehit aileleri ve gazileri ağırladı. Eşi Nimet Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Dul ve Yetimler Dayanışma Dernek Başkanı Necati Yılmaz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Bilal Erim, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şube Başkanı Saadet Var'ın da katıldığı iftar öncesinde masaları tek tek dolaşan Başkan Osman Genç, şehit aileleri ile yakından ilgilendi, onlarla sohbet etti.

'VATAN-BAYRAK-MİLLET'


İftarını şehit aileleri ile birlikte açan Başkan Genç, iftar sonrasında yaptığı konuşmada, "Allah için, vatanımız için, dinimiz için şehit düşmüş tüm şehitlerimizden Allah razı olsun" diyen Başkan Genç, "Büyük Türk Milleti olarak, 'vatan', 'bayrak' ve 'millet' uğrunda kanlarıyla kahramanlık destanları yazan, toprağı şehit ve gazilerle dolu bir milletin evlatlarıyız. Şehitlik mertebesi isteyenin ulaştığı bir mertebe değildir. Bu vatanın tapusu şehitlerimizin mezar taşlarıdır. Şu çok iyi bilinmelidir ki, 80 milyon olarak bu vatan, bu bayrak, bu millet ortak paydamızdır" dedi.

'ŞEHİT AİLELERİ EMANETİMİZ'


Ramazan ayında şehit aileleri ile biraraya gelmekten onur duyduğunu ifade eden Başkan Genç, "Siz bir evladınızı şehit verdiniz ama milyonlarca evladınız oldu. Bu vatan için kanını dökmüş, canını vermiş kıymetli şehitlerimizin aileleri, yani sizler bizim emanetimizdir. Şehitlerimize karşı vefa göstermemiz bizim görevimizdir. Tarihten bu yana Malazgirt'te, Çanakkale'de, Dumlupınar'da ve son olarak 15 Temmuz gecesinde aziz şehitlerimiz bu vatan, bu millet ve bu bayrak uğruna kahramanca şehit olmuşlardır. Bizlere düşen onların aziz hatırasını yaşatmak ve onların bizlere bıraktığı değerleri gelecek kuşaklara aktarmaktır" diye konuştu.

'ŞEHİT İSİMLERİNİ YAŞATIYORUZ'


Canik'te, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini tesislere verdiklerini hatırlatan Genç, "Aziz Şehitlerimizin adlarını tesislere vermemizdeki amacımız, çocuk ve gençlerimize şehitlerimizin ne uğruna, hangi değerler uğruna canlarını feda ettiğini hatırlatmak ve onların adlarını gelecek kuşaklara aktarmaktır. Eğitim, kültür ve spor tesislerinden yararlanan binlerce çocuk ve gencimiz, şehitlerimizin adlarıyla büyüyor. Şehitlerimizin kahramanlığı bizlere ve gençlerimize rehberlik edecek. Onlar bu vatan için, gelecek nesillerimiz için canlarını seve seve verdiler. Bizler ve evlatlarımız da inşallah bu vatanı daha güzel yerlere getireceğiz. Şehitlerimizin gözü arkada kalmayacak" şeklinde konuştu.

'ADALET ÖNÜNE ÇIKACAKLAR'


Şehitlere olan borcun asla ödenemeyeceğine işaret eden Başkan Genç, "Allah milletimizin varlığını birliğini bozmasın. Beraberliğimizi daim eylesin. Ülkemizin milli birlik ve beraberliğine kasteden tüm hainleri perişan eylesin. FETÖ-PDY ve PKK gibi terör örgütlerinin hain emellerine asla fırsat vermesin. Eninde sonunda hepsi adalet önüne çıkacak ve yargılanacaktır. Kamudan, devlet kadrolarından tüm FETÖ’cular temizlenecek ve temizleniyor da zaten. Biraz daha sabır etmemiz gerekiyor. Er ya da geç hak ettiklerini bulacaklar, hukukun önüne çıkacaklar. Vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Soframızı bereketlendiren şehit aileleri ve gazilerimizle bir arada olmanın şerefini bizlere yaşatan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.