Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Çarşamba'yı sel vurdu

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, İl Afat Müdürü Erkan Koparmal, Çevre Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, Tarım İl Müdürü Vekili Nail Kırmacı ile birlikte Çarşamba İlçe merkezinde ve Yeşilırmak'ın sol sahilde Ahubaba drenaj ana kanalının güzergahında bulunan Bölmeçayır, Yenikaracalı, Karabahçe, Turgutlu, Epçeli, Kurtuluş, Çaltı, Hürriyet, Ovacık, Karamustafalı, Dikencik, Durakbaşı'ndaki tarım alanları ile sağ sahilde Uluköy drenaj ana kanalının güzergahında bulunan Vakıfköprü, Paşayazı, Kumtepe, Akçaltı, Allı, Uluköy ve Denizler mevkindeki tarım alanlarında, ahır ve konutlarda hasar alanlarını yerinde incelediler.

1985 yılından bu yana ilki 2016 yılında ikincisi 21 haziran 2017 günü meydana gelen su baskınının asıl nedeninin sadece yağmurun çok yağması olmadığı; burada DSİ'nin yapmış olduğu drenaj kanallarındaki suların tek bir kanalda toplanması, tek bir kanalda toplanan suyun denize deşarj noktasının da açık olmaması, deşarj için gerekli olan aktarma pompalarının yapılmadan kanalların açılmış olmasının bölgede su baskınının boyutlarını arttırdığı ve ekili halde bulunan sebze, meyve ve fındık alanları ile yerleşim alanlarının su altında kaldığı gözlemlenmiştir.

Mağdur olan vatandaşlarımız Çarşamba DSİ Şube Müdürlüğü'ne yürüyerek olayı protesto etmeye çalışmış, Milletvekili Fuat Köktaş'ın olduğu heyet olay yerine intikal ederek burada toplanan vatandaşlarla görüşerek yolun açılmasını sağlamış ve bilgi verilmiştir.

Milletvekili Köktaş, gerekli görüşmeler yapılarak konunun ilgili bakanlara taşınacağı, tarımsal hasardan dolayı genel hayatı etkileyen bu olayın Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'ın öncülüğünde ve destekleriyle çözüme kavuşturacağını ifade etmiştir.

Yerleşim ve tarım alanlarında ile şehir merkezinde alt ve üst yapı ile ilgili hasar tespit çalışmalarına Afat, Tarım, Çevre ve Şehirçilik Müdürlükleri teknik ekipçilerinde devam etmektedir.

İlk etapta Çarşamba Belediyesi afete maruz kalan bölgelerde tarım işçilerinin korunaklı bölgelere tahliyesi, yemek ve ihtiyaçlarının giderilmesini temin etmiş, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce bu bölgeye 137 adet battaniye ve yatak yardımı yapılmıştır.

Hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerini ileten Milletvekili Köktaş, "Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Rabbim daha büyük felaketlerden bizleri korusun, böyle bir felaketi bir kez daha yaşatmasın." dedi. 








Anahtar Kelimeler:
çarşamba0 Sel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.