Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yeni Kadın Kolları
banner797

CHP`li Akçagöz`den Flaş İddia
E.K adlı şahsa, bundan yaklaşık 1 ay önce Belediye'de sözleşmeli memur kadrosu verildiğini, bu kişinin kısa bir süre önce gözaltına alınıp tutuklandığını dile getiren Tufan Akcagöz, "Türkiye'nin her tarafında FETÖ İle ilgili operasyonlar yapılıyor. Bu gayet normal. Ancak, böylesine ilk defa şahit oluyoruz desek yeridir. Çünkü henüz bir ay önce görevlendirme yapıyorsunuz, koskoca belediyenin bilgi işlem dairesini bu zata teslim ediyorsunuz; adam FETÖ ile bağlantılı çıkıyor. Demek ki siz hiç Tayyip Erdoğan'ı dinlemiyorsunuz. Adam çırpınıyor, didiniyor; sizse görevinizi lâlettayin yapıyorsunuz. Bu durum, gerek Atakum Belediyesi ve Samsun, gerekse ülkemiz açısından olağanüstü derecede kaygı vericidir "dedi.

  Bu olayın "münferit bir işlem" olarak değerlendirilemeyeceğini ileri süren Akcagöz, Taşçı'nın "Bu kişi hakkında gerekli araştırma, inceleme yapacak zamanımız olmadı" gibi basit gerekçelerin arkasına sığınamayacağını, çünkü söz konusu kişinin daha önce yine İshak Taşçı döneminde belediyenin taşeron işçi alımı yaptığı şirket bünyesinde de istihdam edildiğini, 3,5 yıldır belediyede çalıştığını, yaklaşık 1 ay önce de sözleşmeli personel kadrosuna atanarak daha sağlam bir iş güvencesine ve yüksek maaş olanağına kavuşturulduğunu belirterek açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Bu basit bir olay değildir. Atakum Belediyesinde FETÖ ile bağlantısı tespit edilerek tutuklanan E.K isimli şahsın, kendisini belediyeye alan ya da aldıran şahıslarla ilişkisinin ve Taşçı tarafından Atakum Belediyesine alınan FETÖ ile bağlantılı başka kişiler olup olmadığının ayrıntılı olarak araştırılmasını, bu kapsamda İshak Taşcı döneminde işe alınan herkes hakkında ciddi bir soruşturma açılmasını istiyoruz.  Atakum Belediyesi bünyesinde FETÖ ile mücadeleden çok, muhalif avına yönelik işler kovalanıyor. Bundan 10 ay önce, haklarında FETÖ ile ilgili hiçbir soruşturma olmadığı halde, demokrat kimlikleriyle bilinen kimi memurlar KHK ile ihraç edildi. Bu KHK'nın hazırlanmasına kim katkı sundu? Bu memurları, FETÖ ile bağlantıları olmadığını bildiği halde bile bile kim ateşe attı? Bu memurlar hakkında sosyal medyadan sözüm ona "delil" toplatmak için görevlendirdiğiniz kişi şu anda FETÖ'cülükten tutuklu E.K miydi, değil miydi? Şimdi bu arkadaşlarımız görevlerinin başında. Sekiz ay kadar açıkta kaldılar. Buradan tüm kamuoyu ve devletin yetkili kurumlarının ve kişilerinin huzurunda İshak Taşçı'ya soruyorum;
Sözüm ona haklarında BİMER'e yapılan şikayet olduğu gerekçesi ile açtığınız idari soruşturma ile başlayan süreçte görevlerinden ihraç edilerek aylarca büyük sıkıntılar yaşatılan bu insanların masum oldukları anlaşılıp görevlerine iade edilmelerinden sonra ne yaptınız? Devlet Memurları kanununun 25. maddesi size, memurlarınız hakkında bu alçakça suç isnadında bulunanlarla ilgili işlem yapmanızı emrediyor. Memurlarınız hakkında BİMER'e asılsız ve maksatlı şikayette bulunanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundunuz mu? Hayır! Bugün, bizzat Başkan tarafından işe alınan şahsın FETÖ bağlantısı sebebiyle tutuklanması, bize gösteriyor ki; asıl soruşturulması gerekenler soruşturulmamış, masum olanların hakkında tahkikat başlatılmış. Bunda kasıt ve ihmal; her iki durumun da ciddi anlamda soruşturulması gerekir. Ancak görünen o ki, Sayın Başkan Taşçı'nın da ifadesine başvurmak zaruri bir hal alabilir. Hem bu, FETÖ soruşturmasının selameti açısından da önemlidir." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.