Öne Çıkanlar KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya Dayandı
banner798

Samsun Büyükşehir Belediyesi 11 adet raylı sistem aracı alacak
 SAMSUN Büyükşehir Belediyesi, OMÜ-Tekkeköy hafif raylı sistem güzergahında kullanılmak üzere 11 adet Hafif Raylı Sistem aracı ve 70 adet muhtelif büyüklükteki otobüs alınmı için belediye meclisinden yetki istedi. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, "Bu araçların alımı ihaleyle gerçekleşecek. Raylı sistem güzergahı uzadığı için buraları beslemek, yeni ring hatları oluşturmak için 70 adet otobüs alacağız. Bu alınacak yeni otobüsler daha çok şehrin doğu yakasında ring hattı olarak kullanılacak" dedi.


Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 1'nci oturumu Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti. 38 gündem ve 1 gündem dışı olmak üzere toplam 39 maddenin görüşülerek komisyonlara havale edildiği oturumda gündem madedelerinden birisi olan 11 adet Hafif Raylı Sistem Aracı ve 70 adet muhtelif büyüklükteki otobüslerin alınmı konusunda İller Bankası A.Ş.’den kredi kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a yetki verilmesi teklifi meclisten onaylanarak ilgili komisyona havale edildi.


Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, "Bu araçların alımı ihaleyle gerçekleşecek. Raylı sistem güzergahı uzadığı için buraları beslemek, yeni ring hatları oluşturmak için 70 adet otobüs alacağız. Bu alınacak yeni otobüsler daha çok şehrin doğu yakasında ring hattı olarak kullanılacak. Trenler büyük bir ihtimalle yerli olacak. Hem Cumhurbaşkanımızın hem de Başbakanımızın bu konuda telkinleri var. Biz de bunun doğrul olduğunu düşünüyoruz. Şimdiden net bir şey söylememiz doğru olmaz. Yeni trenlerin ihale yapıldıktan sonra 1 sene içerisinde geleceğini düşünüyorum. 11 tane yeni tren alınacak. Böylece uzayan hatla birlikte daha iyi hizmet verebileceğiz. Şu anda 26 tren hizmet veriyor. Bu trenlere 18 Şubat’ta 2, Mart ayında da 1 yeni tren daha eklenecek. Mart ayından itibaren 29 trenle hizmet verecek olan Hafif Raylı Sisteme ihale sürecinin ardından 11 tren daha katılacak. Hafif Raylı Sistem yeni trenlerin gelmesiyle birlikte toplamda 40 trenle hizmet verecek" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 7 yıl önce

sonunda ring araçları alınıyor. umarım aylardır beklediğimiz korupark evlerinin ring saatleri artış gösterir de mahsur kalmayız !