Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

SAMSUN’UN EN BÜYÜK İFTAR SOFRASI TEKKEKÖY’DE…
 Tekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar programında 10 binin üzerinde kişi aynı sofra etrafında birlikte oruç açtı.

Tekkeköy Belediyesi tarafından Tekkeköy meydanında düzenlenen Samsun’un en yoğun katılımlı geleneksel iftar yemeğine Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe Jandarma Komutanı Sadullah Kalaycı, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yöntem, Belediye meclis üyeleri, Kaymakamlık daire amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Tekkeköy meydanında düzenlenen iftar programı Sami Kesmen’in sunumuyla Hakkari Çukurca'da teröristlerin hain pususu sonucu şehit düşen Tekkeköylü Shh. Uz. Çvş. Nejat Yaman’ın ve tüm şehitlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim okunup dualar edilerek başladı. Daha sonra meydanı dolduran vatandaşlara Yıldırımlar mehter ekibi tarafından mehteran gösterisi yapıldı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte meydanı dolduran on binin üzerindeki kişi aynı sofra etrafında orucunu açarak dua etti.

İftar sonrası konuşma yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Böylesine güzel bir geceyi bizlere yaşatan Allah'a sonsuz şükürler olsun. Bu güzel ve maneviyat yüklü gecede meydanımızı dolduran ve bu onuru bize yaşatan Tekkeköy halkına da teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum. Bu tablo ilçemizin birlik beraberliğini sergileyen muhteşem bir görüntü olarak zihinlere nakşedilmiştir. İnşallah bu programların ilçemizde geleneksel hale dönüşmesini arzu ediyoruz. Bu caddede üçüncüsünü yaptığımız bu etkinlik 30 yıl sonra da anılsın istiyoruz. 50 bin nüfuslu bir ilçede 10 bin insanın bir iftar sofrasında buluşması oruçlarını birlikte açması şeref ve onurdur. Allah bizleri halkımıza mahcup etmesin" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.