Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Tekkeköy’ün tarihi anlatan kitap tamamlandı
OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yavuz Erler, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Temür, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bozkurt Koç, Tekkeköy'ün tarihini gün yüzüne çıkaracak, bilimsel anlamda en kapsamlı ve ilçe tarihini anlatan ilk ve tek tarih kitabının yazımını tamamladı.

Akademisyenlerle bir araya gelen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, kitabın sonuna geldiklerini belirterek, "İlçemizin tarihinin çok eski olmasına rağmen ilçemiz hakkında bilimsel hiçbir kitap olmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu gördük ve yıllardır planladığımız çalışmayı sonunda somut hale getirdik. Geçmişi insanlık tarihi kadar çok eskilere dayanan ilçemizin tarihini yazıya dökerek kitap haline dönüştürdük. Bu kitabımız Ondokuz Mayıs Üniversitemizin çok değerli hocalarının özverili çalışmaları sonucunda otaya çıktı.

İlçemizin tarihinin İnsanlık tarihi kadar eskiye dayanması ve onlarca uygarlığa beşiklik yapması çalışmalarda hocalarımıza kat kat zorluk sağlamasının yanında yeni bilgilerin gün ışığına çıkarılmasına yardımcı oldu.  İlçemiz tarihi ile ilgili ilk ve tek bilimsel tarih kitabını inşallah yakın zamanda Samsunlularla ile buluşturacağız. Emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.