Öne Çıkanlar Samsun atakum
banner798

Terme Belediyesi sokak hayvanlarını yemledi

Terme Belediyesi, kardan ve soğuktan sokak hayvanlarının da olumsuz etkilenmemeleri ve yiyecek sıkıntısı çekmemeleri için bir dizi tedbir aldı. Terme Belediyesi ekiplerince sokak hayvanlarının bulunduğu alanlar tespit edilerek, ilçenin birçok noktasına ekipler tarafından mama ve yem bırakıldı. Güvercin ve kuşları da unutmayan ekipler kanatlı hayvanlar için yemleme çalışması yaptı.

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ertan Keleş, Belediye Başkanı Şenol Kul'un talimatı ile sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bıraktıklarını belirterek, "Kar yağmasıyla birlikte doğa karla kaplandı. Yabani ve sokak hayvanların yiyecek bulmakta sıkıntı çektiğini bildiğimiz için biz de yemleme çalışması yaparak doğal hayata da yem bırakıyoruz. Zor durumda olan sokak hayvanlarını toplayarak geçici barınağımızda ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kar yağışı boyunca ekiplerimizce sokak hayvanlarını yakından takip edeceğiz. Çevrelerinde zor durumda bulunan hayvanlar için vatandaşlarımızın 543 876 1002 whatsapp çağrı merkezini aramalarını rica ediyoruz" diye konuştu.

Sokak hayvanların aç kalmaması ve dondurucu soğuktan olumsuz etkilenmemeleri için vatandaşlarında yardımını isteyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvan dostlarımızın kışın bu soğuk günlerinde aç ve susuz kalmamaları için belediye ekiplerimizle çalışmalar yapılıyor. Sahipsiz sevimli dostlarımızın aç kalmaması ve soğuktan etkilenmemeleri için ekiplerimiz belirli periyotlarla kış mevsimi boyunca besleme çalışmalarına devam edecek. Vatandaşlarımızdan kar yağışı nedeni ile yiyecek bulmakta zorlanan kuş, kedi ve köpeklere yardım etmelerini rica ediyorum" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.