Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

kazanan Türkiye’dir, kazanan aziz milletimdir
 Başbakan Binali Yıldırım, resmi olmayan sonuçlara göre "Evet" oylarının önde çıkmasının ardından, partisinin genel merkezindeki balkondan kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.

Başbakan Yıldırım konuşmasında, "Bu halk oylamasında 'hayır' diyenler de 'evet' diyenler de birdir, aynı şekilde değerlidir. 'Evet' diyen, 'hayır' diyen bütün vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Hepsini sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının tam metni şöyle:

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM- Bilmeyen öğrensin, duymayan duysun, kardeşiz, tek vücut, tek bir milletiz. Bölücü hainler aklına koysun; kardeşiz, tek vücut, tek bir milletiz.

Aziz vatandaşlarım; cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören halkoylaması gayri resmi sonuçlara göre evet’le neticelenmiştir. Cenabı Mevla’m hayırlı, uğurlu eylesin.

Yüksek bir katılımla sandık başına giderek tercihini yapan, demokrasimize sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum.

Halkoylamasının güvenliğini sağlayan bütün güvenlik teşkilatımıza ve bütün kamu görevlilerine milletim adına teşekkür ediyorum. Sandık görevlilerine, müşahitlere teşekkür ediyorum.

Bugün ilk kez bu halk oylamasında sandığa giden 1 milyon 269 bin gencimizi özellikle kutluyorum.

Huzur içinde neticelenen bu oylama demokrasi tarihimizde milletin kendi kararıyla verdiği bir seçimdir. Demokrasi tarihimizde bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır.

Herkes emin olsun ki çıkan bu sonucu halkımızın refahı, huzuru için en güzel şekilde değerlendireceğiz.

Teşekkürler Türkiye, teşekkürler aziz milletim.

Yurt dışında yaşayan ve Türkiye’nin demokrasisine sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza da özellikle teşekkür ediyorum.

Bir özel teşekkür ve bir selam, Kurucu Genel Başkanımız, Liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Kendisini buradan, defalarca bu balkon konuşmasını yaptığı yerden sevgiyle, saygıyla bütün teşkilatım adına selamlıyorum.

Demokratik tercihin ortaya çıkması için hepimiz çok çalıştık, çok gayret ettik. Bu sürede sahaya çıkan herkese ülkem adına, milletim adına, demokrasi adına şükranlarımı sunuyorum.

Heyecanınızla, coşkunuzla kampanya boyunca bizi bir an bile yalnız bırakmayan siz yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bu anayasa değişikliğinin hazırlanmasında beraber çalıştığımız Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve Partisinin bütün teşkilatlarına teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu süreçte diğer partilerimize de halkoylaması sürecinde yaptıkları olumlu katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Evet değerli yol arkadaşlarım, şimdi ne yapıyoruz? Durmak yok, yola devam. Kaldığımız yerden yola devam ediyoruz.

Elbette farklı düşüncelerimiz, farklı çözüm önerilerimiz olacak, ama neticede birliğimizi, beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasimizin güzelliği de budur. Farklı fikirlere sahip olmak, hiçbir şekilde birbirine üstünlük sağlamak demek değildir. Meydanlarda farklı şeyler söyledik, millete farklı şeyler anlattık. Ama son sözü millet söyledi, evet dedi, noktayı koydu. Yola çıkarken söylediğimiz gibi, halkın iradesi nasıl tecelli ederse o sonuç başımızın tacıdır dedik. Halkımız seçimini yapmış, cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine olur vermiştir. Bu ülke, bu millet artık hiçbir vesayete, hiçbir harici müdahaleye, hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Bu seçimlerle 15 Temmuz alçak girişimini yapan terör örgütüne, bölücü terör örgütüne, Türkiye’ye düşmanlık yapan dış mihraklara en güzel cevabı milletimiz sandıkta vermiştir.

Bu seçimler Türk demokrasisinin olgunluk düzeyini bütün dünyaya göstermiştir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birinci derece eşit vatandaşlarıyız. Meşru siyasi alandaki rekabet, birlik ve bütünlüğümüzü asla bozamaz, bozamayacaktır.

Vatandaşlarımızın tercihi doğrultusunda geleceği güven içinde inşa edeceğiz. Açıkça söylüyorum; bu halkoylamasının kaybedeni yoktur, kazanan Türkiye’dir, kazanan aziz milletimdir.

Şimdi artık dayanışma, bir olma, beraber olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır. Sandıktan bizim tercihimiz evet çıktığı için mutluyuz. Milli iradeyle aynı yönde olmak büyük bir şereftir. Bu büyük mutluluğa gölge düşürecek her türlü davranış ve yorumdan elbette kaçınacağız. Demokratik olgunluğumuzu bize yakışan vakarla anlatmaya devam edeceğiz. Bizim nezdimizde öteki yoktur, beriki yoktur. Kimsenin kalbi kırık olmasın, kimse mahzun olmasın.

26 Şubat’ta Kahramankazan’da başlattığımız bu maraton bugün başarıyla sonuçlandırılmıştır.

Cumhurbaşkanımız bu süreçte birçok ilde, Anadolu’da vatandaşlarımızla kucaklaştı. Kampanya bütün şehir meydanlarında bir bahar şölenine dönüştü. Toplumun bütün renkleri, tercihleri ifade ederek meydanlara döküldü. Şükürler olsun huzur içinde bu oylamayı gerçekleştirdik, hiçbir olumsuzluk yaşamadık.

Süreç boyunca yurt dışındaki vatandaşlarımıza görülmemiş bir heyecanla milliyetseverlik ve vatanseverlikle ülkemize, Türkiye’mize, birliğimize, beraberliğimize sahip çıktılar. Yine bu süre içerisinde Türkiye’ye müdahil olmak isteyenler, Türkiye’nin ayağına basmak isteyenler bugün bir mahcubiyeti yaşamışlardır. Onların dediği değil Türkiye’nin dediği oldu. Onların dediği değil milletin dediği oldu. Şimdi önümüze bakacağız. Şimdi işimize bakacağız, şimdi milletimizin aydınlık yarınları için uzak ufuklara bakacağız. 2019 seçimlerine kadar gerekli hazırlıkları yapıp çalışarak yeni yönetim sistemini yapılacak ilk genel seçimde hayata geçireceğiz.

Bugün demokrasi kazandı, bugün millet kazandı, bugün hukuk devleti kazandı. Bugün yurt içinde, yurt dışında yaşayan 83 milyon vatandaşımız kazandı.

Değerli kardeşlerim; bu sistem değişikliğiyle beraber birliğimizi-beraberliğimizi daha çok güçlendireceğiz. Ekonomimizi daha da büyüteceğiz. Kalkınmamızı çok daha hızlı hale getireceğiz. İç ve dış düşmanlarla mücadelemiz daha da şiddetlenecek ve Türkiye’yi terörden arınmış, birliğini, beraberliğini, kardeşliği sağlamlaştırılmış örnek lider ülkeler arasına inşallah birlikte sokacağız.

Demokrasi ve hukuk devletimizi daha da sağlam temellere oturtacağız. Bütün vatandaşlarımızın, hakkını, hukukunu gözümüz gibi koruyacağız. Bu halk oylamasında hayır diyenler de, evet diyenler de birdir, aynı şekilde değerlidir. Evet diyen, hayır diyen bütün vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Hepsiyle sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum.

Biz biriz, beraberiz, biz birlikte Türkiye’yiz. Bütün farklılıklarımızla bir bütünüz. Demokrasi bizim ortak değerimizdir.

Buradan, bu uzun meşakkatli kampanya döneminde her an destek veren değerli eşim Semiha Hanımefendiye ve aileme de çok teşekkür ediyorum.

Bu sonuç milletimiz için, geleceğimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bütün milletimize, yol arkadaşlarımıza, kadın teşkilatlarımıza, gençlik teşkilatımıza, bütün AK Parti teşkilatına ve milletime sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Allah’a emanet olun.

Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi söylediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey milletimi hatırlatıyor, bana her şey Türkiye’yi hatırlatıyor.

Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun değerli kardeşlerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.