banner798
Kolay geçer dediğimiz maçlarda kaybettiğimiz puanlara aynı tarifeyi uygulayarak ilkadım müsabakasın dada puan kaybettik. Oysa oyuna iyi başladık ve pozisyonlar yakalamaya başladık fakat daha önceki bahsettiğim konulardaki yanlış pozisyon almalar yüzünden golü bir türlü bulamadık.

Yani doğru zamanlarda yanlış yerlerde oynayan hücum oyuncularımızın olmasından kaynaklanıyor. Ölü toptan kullandığımız atışla doğru yerlerde pozisyon alan oyuncularımızın 3 vuruşta da söz sahibi olmaları gibi ve sonuç gol.
 
Burada bazı konularda hem hafızaları tazelemek adına hem takıma bir nebze olsun katkı sağlamak adına tekrarlamakta fayda görüyorum. Yenilgi aldığımız 3 takımı incelemeye aldığımızda aklımıza ne geliyor acaba. İyi takımlara daha iyi konsantre olduğumuz gerçeğini yadsımıyorum ama yinede bu 3 maçta aldığımız mağlubiyet (ilk adıma yenildik farz ediyorum) ortak bir nokta barındırdığını söylemek mümkün. Futbolcularımız yanlış oyun ve kötü oyunları giderilebilir ama bazı eksiklerin farkına vardığın zaman tedbir almak imkansız olur ve bizim istediğimiz zaman bize yardım edecek bir çare üretmemiz imkansız hale gelir..
 
Evet bu eksikliğimiz dinamik ve çabuk oyuncu sayımızın az oluşu en büyük handikabımızdır. Dikbıyık,bulancak ve ilkadım belediye spor takımlarının ortak noktaları dinamik ve çabuk oyuncu sayımızın azlığıdır.
 
Bu oynadığımız İLKADIM maçında rakip takımın 7 numaralı oyuncusunun karşısında takımımızın en çabuk oyuncusu UFUK olmasa halimizin ne olacağını düşünmek dahi istemiyorum.
işte bu nedenledir ki oyunun hakimiyetini elimizde bulundurduğumuz bölümlerde sahaya güçlerini ve becerilerini iyi yansıtacak oyuncuları iyi kullanarak muhakkak golü veya golleri bulmalıyız. Rakibin dinamik oyunu ve oyuncularını devreye soktukları bölümlerde kendimizi savunacak kredimiz veya tedbir zamanımız olsun.
 
Ve ben NEDİM HOCA olarak EREN yanlış oynuyor ve bu taktik anlayışımız denecekse o zaman arkadaki 3 lü oyuncu gurubumuz yanlış oynuyor. Evet gurubumuzdaki bütün takımlardan iyiyiz ve hepsini rahatlıkla yenecek gücümüz var. Fakat bu anlayışla hareket ettiğimiz birçok finallerden elimiz boş geri döndük.(otel odasında satılan final maçı hariç) İşte bu nedenledir ki yazı yazmamızın gereği olan uyarı veya adına yorum diyeceğiniz görevimizi yerine getirelim.
 
Kastetmek istediğim konunun cevabını EREN kafa golü ile ispat etmiştir. Ceza alanı bölgesine hâkim olacak oyuncu bizim takım adına ancak EREN olabilir. Oynayacağımız saha dizilişi hep bu olacaksa arkadaki 3 lü blok çok iyi düşünülüp istikrarlı bir hale getirilmelidir.
 
Dinamik oyuncular karşısında hazırlıklı olmalıyız ve pas yüzdemizi oyuna hakim olma adına daha fazla artırmalıyız.Ben nedim hoca olarak çok uzun yıllarımı BAFRASPOR  konularına harcamış bir spor adamı olarak bu konuların ciddiyetle ele alınması konusunda ısrarcıyım ve yanılış manalar yüklenmesini de istemiyorum.
 
Yıllar önce bir FİNAL müsabakasında BAŞKANA şöyle yalvardığımı hatırlıyorum.BAŞKAN ne yap yap bu kaleciyi yedek bıraktır..Ozamanlar kaleci antrenörümüz olmadığı için teknik direktörümüz değerlendirmeyi iyi yapamıyordu ve sonucunda final maçında kalecinin neler yaptığını bilenler hatırlayacaktır.
 
Bu sezon artık hiç bir arıza ve eksikliğe toleransı olmamalı veya en azından SAYIN BAŞKANLARIMIZA SAYGISIZLIK YAPILMAMALI VE HEDİYE ŞAMPİYONLUK OLMALI. Teknik, taktik, fiziksel ve mantalite olarak çok iyi 2 ay geçirerek şampiyonluğa ulaşmalıyız.

Ben bu oynadığımız müsabakayı geçerli saymıyor(mecazi olarak) ve önümüzdeki zor diye adlandırdığımız 2 maça diktim diyebilirim. ve inşallah daha iyi günlere ulaşmak dileğiyle saygılar sunarım.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.