banner797
   2009 Yılında 1930 Bafra spor 3.ligde şampiyon olmuş ve yükselme grubu maçları oynuyordu. Yarım puan bile değil 1 tek gollük farkla 2.lige çıkmayı kaçırmıştık. Sonra ki üç yılda duraklama süreci bile yaşamadan hızlı bir düşüş yaşadık. Yaşanan tam bir hayal kırıklığıdır. Tüm iyi niyetli gayretlere rağmen tartışma getirmez bir başarısızlıktır.  Şimdi deniz bitti noktasındayız. Gelinen nokta ise bir başarıymış gibi manşetlere dahi taşınıyor. Ortada başarı falan yok. Kimse kendini kandırmasın. Artık istisnasız herkes şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekmektedir.

Biz www.bafra gazetesi.com olarak; bir sezonda üç kamp yapılmasına, kamplarda 40-50 futbolcu olmasına,  takımı sırtlayacak( Ahmet Küçüktalaslı, Özcan, Gazanfer gibi) futbolcuların gönderilmesine, bir sezonda 4 hoca değiştirilmesine ve Takımımızın düşmesine,  ses çıkarmadık. Şehrimizin takımına benim takımım denmesine, futbolcular arasında ayırım yapılmasına, gruplaşmalara, bazı futbolcularla Samsun’lara gidilmesine,hatta ve hatta  kulüpte alkol içen futbolculara, amatör kümede köy takımları karşısında alınan galibiyetlere prim verilmesine, tesisler içinde yaşananlara, 3 maç için 35.000.TL( 35 milyar) verilen hocalara ve gönderilmelerine, şampiyonluk primi çalkantılarına sitemizde yer vermedik. Her yıl harcanan trilyonlara laf etmedik.
Biz www.bafragazetesi.com olarak en umutsuz anlarda bile umut olduk, yüreklere 1930 Bafra spor sevdasını nakış nakış işledik. İşler ters giderken dahi destek olduk, yol gösterdik. Başkana, yöneticilere, teknik heyetlere ve futbolculara vurmadık, tenkit etmedik, çatmadık. Bir eşik kaldı orası aşılsın hak ettiğimiz yerde olalım dedik.   Yanlışların içinde doğruları, eksikliklerin içinde tamamları, çirkinliklerin içinde güzellikleri öne çıkardık. Takımımızı ve kulübümüze taraftarımıza sahip çıktık.
Şimdi önümüzde bir kongre var. 16.Haziranda kongre yapılacak. Ortalıkta kimse yok. Eski başkan Çamaş bir varım bir yokum diyordu. Son olarak bir Samsun gazetesine verdiği demeçle kendi ipini de kendi çekti. Geri dönüşü imkânsız bir adım atarak ben başarıyım ama yokum çok sıkıntılar çektim, bu iş dışarıdan göründüğü gibi kolay değil diyerek havlu attı. Bu demeç sonrası Hüseyin Çamaş’ın geri dönmesi ve başkan olması mümkün değildir. Ama siyasi olarak yine zoraki bir başkan portresi çizilmezse imkânsızdır. 

Hüseyin Çamaş yokta başkaları var mı? Gazetelerde demeç veren adaylar kendi reklamlarının peşinde olduğu açıkça ortadadır, bunu spor kamuoyu bilmektedir. Herkes gözünü belediyeye dikmiş durumda.. Belediye başkanı 400-600 bin TL ( Eski parayla ortalama yarım trilyon) versin biz alalım diyor. 

Belediye başkanı Sayın Zihni Şahin Bey’den de bir ses seda yok. Şu ana kadar eski yeni sporun futbolun kulübün içinde yöneticilik yapmış, futbol oynamış insanlarla da bizlere ve kamuoyuna yansımış bir toplantı da yapmadı. Bizim duyumlarımız Belediye Başkanının artık yeter dediğidir. Harcanan çok yüksek paralar, yöneticilerin cebinden para çıkmayışı, gelir getirici hiçbir caba harcamamaları ve alınan başarısız sonuçlar Belediye Başkanını da gına getirmiş durumda.  Başkanın bu durumlar ve Belediyenin mali durumu nedeniyle artık her sezon trilyonların üzerinde para harcama yapma imkânı olmadığını gösteriyor. 

Peki sayın belediye başkanımız bu duruma neden  geldik etrafınıza iyi bakmanız  gerektiğini düşünüyoruz.
Hüseyin Çamaş kararını verdi ve ayrıldı. Şimdi sıra belediye başkanımızın vereceği karardadır.  Başkanın kararı desteği çekmek yönünde olursa, 16 Haziran ve 23 Haziranda ki kongre toplantılarında kimse takıma kimse sahip çıkmaz ve kulüp Kaymakamımız Ali Katırcı’ya oradan da kayyuma kadar gidebilir. 

Bir başka yol ise 3 yılda yaşanan aynı anlayışla bir yönetim oluşturulur ve bütçe kısıtlaması yapılmasıdır. Yine böyle yapılırsa bunun sonucunu şimdiden buradan söylüyoruz: Trilyonlarla 3.ligden takım düşürüldü, trilyonlarla takım çıkamadı. Şimdi yapılacak bütçe kısıtlamasıyla ise BAL liginden de süper amatöre düşeriz.

Buda Zihni Başkanı çok zora sokar, Zihni Başkan da bu başarısızlığı ruhen kaldıramaz.  Bu nedenle Zihni Başkan 3 yıldır devam eden anlayışa dur demelidir. Yeni bir yol açmalıdır.  Bu yol istikrardır, bu yol işin ehli yöneticileri istikrarın içine katmaktır. Bu yol israfa son vermektir.  Bu yol kurumsallaşmak, yüksek oranda yerelleşmek,  alt yapıya önem vermek, cesur olmak, muhasebeyi bilmek, iyi transferleri uygun maliyetlerle almak, futbolu ve futbol yöneticiliğini bilmektir. 

Bu yol gereksiz giderleri( Yılda 200 trilyon tasarrufu 3 kalemde istenirse hemen söyleriz) azaltmak tır. Bu yol sabırdır, Bu yol araştırmaktır. Çalışkanlıktır, akıldır, bilgidir, tecrübedir, planlamadır Bu yol herkese 1930 Bafra sporun merkez bankası olmadığını göstermektir. Belediyeden gelen ve gelmeyen kulübün her kuruşunu kendi parasından daha kıymetli bilerek harcamaktır.
Bu yol Belediye Başkanının çokta uzağında değildir. Bizce bir telefona bakar. Yeni bir yol açılır. Bizce doru olan yola girilmiş olur.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.