banner798
  19-22 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlenen 1.Uluslararası Tokat Kültür ve Sanat Günleri düzenlendi .
          
Azerbaycan, Başkurdistan, Bulgaristan, Kazakistan, Kıbris, İsveç ve Türkiye’den olmak üzere toplam 27 şair ve yerli halk ozanı katıldılar. Almanya ve Romanya’nın temsilcileri  başka programları ile aynı tarihe gelmesi nedeniyle  Tokat’a gelemediler.
          
Benim şair ve yazar olarak Bafra adına katıldığım etkinliğe Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Sayın Namık Anarat , Yönetim Kurulundan Sayın Mustafa Kurt ve Sayın Yunus Sayım onur konuğu olarak katıldılar .
        
Katılımcı konukları şair yazar ve konukları Tokat Valisi Sayın Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sayın  Ahmet Çetin, Pazar Belediye Başkanı Sayın Adnan Özmen makamlarında ağırladılar, hediyelerle ağırladılar . Bu ziyaretlerde katılımcılar da kendi geldikleri yerlere özel hediyeler sundular .
         
Ben de Bafra Belediyesinin tanıtım broşür ve kitabı yanında  BAFRASTA projesi kapsamında Bafralı hanımların ürünü olan Çetinkaya Köprüsü  boyamalı havluyu Sayın Vali Mustafa Taşkesen’e ve Pazar Belediye Başkanı Sayın Adnan Özmen Bey’e sundum .
         
Ayrıca başka kurum ve dernekler de konuk şairlere misafirperverliğini gösterdiler.
Program 19 Eylül’de tarihi mekanlardan Taşhan’da Aynur Açıkgöz’ün 25. kişisel sergisinin davulla zurnayla açılışıyla başladı. Açılışı Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile ressam  birlikte yaptılar.
          
Etkinliğin ilk akşamında 1.Uluslararası Pirhan Şiir Şöleni düzenledi. Burada  Kümbet Altında Edebiyat Dergisi’nin sahibi İrfan Yıldız konukları ve Tokatlıları selamladıktan sonra  katılımcı şairlere de  şiirlerini okudular. Ben de  “ Sevgi İstiyorum “ şiirimi okudum .
          
İkinci akşam yapılan 1. Uluslararası Pazar Mahperi Hatun Kervansarayı Şiir Şöleni'nde
“ Ağlıyorsa Bir Çocuk Gülmesin Dünya “ isimli şiirimi okuduğum etkinliğin tüm katılımcıların  şiir ve konuşmaları sonunda  Pazar Belediye Başkanı Sayın Adnan Özmen Bey tarafından Plaket ve hediyeler sunuldu . İlgi çeken bölümlerden biri de Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Sevil Piriyeva’nın  Pazar Belediye Başkanı Sayın Adnan Özmen’e  sunduğu Kazakistan yöresel  olan ,  Şapan adı verilen giysiyi ve şapka  eşi hanımefendiye yöresel işli yelek  sunumu oldu .
            
Üçüncü ve son şiir şöleni Tokat Huzurevinde yapıldı . Burada şairler geceye ve ortaya uyum sağlayan şiirlerini okudular . Ben de Ninemle olan anılarımı içeren bir şiir okudum . Gecenin sonunda çalınan müzikle Huzuevi yaşlılarının oyun oynaması duygulu anlar yaşattı .
Bu  şiir etkinliği de sunulan plaket ve hediyelerle sona erdi
 
Yapılan şiir şölenleri dışındaki zamanlarda şehir gezileri yapıldı . Dünyanın 8. harikası olarak adlandırılan Tokat’ın Ballıca Mağarası , Ocaklı Şelalesi , Almus Baraj Gölü ve Çatak Yaylası ve Taşhan  gibi yerler rehber eşliğinde tanıtılarak gezildi .
 
Kültür Sanat  Edebiyat  ve Sevgi- Dostluk adına çok anlamlı ve değerli anların  üç günün ardından hoş bir hüzünle ayrıldık Tokat ‘tan
             
Tüm emeği geçenlere teşekkürlerle … 
Sevgiyle Kalın
Hoş Kalın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876