banner797
Cumhuriyet Türk ulusuna ; bağımsızlık , yurttaşlık ve çağdaş medeniyet yolunu açan en anlamlı kazanımdır. Bir mücadele ki esaret kabul etmeyen Türk ulusu, var olmak için yok olmayı göze alarak

Cesaretini bağımsızlık

kanını bayrak

canını  vatan  yapmıştır.

 Karanlığına yakılmış bir ışıktır cumhuriyet.

Cumhuriyetçilik Ulusal Egemenlik temeli üzerine kurulan  halkın , kendini yönetecek kişileri kendi seçmesi demektir
Milliyetçilik ilkesi soy sop vs ayrımlar yapılmaksızın  aynı topraklar üzerinde yaşayan insanların Türk Ulusu olarak kabul edilmesidir.
Laiklik ilkesi din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması olup din ve vicdan özgürlüğü sağlanması ,dinsizlik değil bilakis dini güvence altına almaktır .
Devletçilik ilkesinin  ekonomik güçlenme amaçlı ulusal kalkınma için devlet destek ve kontrolünü içerir ana çizgileri .
Halkçılık ilkesi  ,kendi insanlarının  refah ve mutluluğunu benimseyen ve bu amaçla kişi ve zümre ayırmaksızın iş bölümü ve yardımlaşmayı öngörür.
İnkılapçılık ilkesi ile çağın gereklerini karşılayacak yenilik ve gelişmelere açık olmak hedeflenmiştir .

Bu  kazanım için Kars’ta  ,  Dumlupınar’da , Çanakkale’de ve tüm cephelerde   can verenlerin emaneti üzerinde yaşadığımızın bilincini asla yitirmeyen Türk evlatlarından sadece biriyim .
 
 
29 Ekim

Özgürlük Bağımsızlık

Aydınlık  Çağdaş Medeniyettir

29 Ekim Mustafa Kemal Atatürk’tür

Kutlu olsun Cumhuriyet bayramımız
 
Sevgiyle Kalın / Hoş Kalın
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.