banner867
AK-Parti'nin adayı kim olacak??!!
 
Bafra’da secim startı verildi. Partilerden aday adaylıklarını koyan adaylar aynı partiden girmelerine rağmen bir birlerinle yarış etmeye başladılar.İl geneline bakıldığında ilçelerin illerden farkının olmadığını herkes görmekte olup, vatandaş da kuşkusuz bilbortlardaki ve afişlerdeki reklamlarından şahit olmaktadır.Kurum müdürleri,oda başkanları ve ilçe başkanlarının istifaları ise herkesi şaşırtmakta…AK-Parti’nin adaylıklarını haberlerden takip edebilirsiniz.
 
Bu vesile ile siz değerli okuyucularımıza bu yazıyı yazma gereğini hissettim. Yazımda ilk olarak değinmek istediğim konu adaylarımızın aday adaylıklarını açıklaması
 
Eski BBP’çi Şimdi AK-Parti’li
 
Bafra AK-Parti ilçe teşkilatı,milletini temsil edecek milletvekillerini içinden seçmeye başladı.İlk olarak Bafra TSO eski Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy’un aday adaylığını Samsun Türkiye Odalar Birliği Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’açıklaması herkesi şaşırtmıştı.Sonrasında ise istifa eden AKSOY adaylını TSO’da açıklayıp koltuğunu bırakmıştı.Rızvan Aksoy daha önce ise BBP İlçe Başkanlığı yapmıştı.Gene BBP’den Belediye Başkanlığına aday olmuştu.AKSOY’un AK-Parti adaylığı bazı kesimler tarafından da eleştiri şeklinde olsa da o artık AK-Parti adayıydı.
 
AK-Parti’nin kurucularından…
 
AK-Parti’de ikinci aday adayı olarak tanılan bir isim öne cıktı. Oda Haluk Bülbül, kendisi milli selamet partisi ve AK-Parti’nin Bafra kurucularından olup, aktif siyasi hayatına AK-Parti İlçe teşkilatının kuruculuğunu yaparak başladı.Bir süre görev aldıktan sonra istifasını verip siyasete kapılarını kapattığını söyledi.Daha sonra fikrini değiştirip şimdilerde 24.Dönem Milletvekili aday adaylığını açıklayarak tekrar siyasete jet hızıyla döndü.Halkın isteklerine cevap vermek için yola çıkan BÜLBÜL’ün İlçe teşkilatından sonra Samsun ve Türkiye’ye kazandıracakları şimdiden kamuoyu merak etmeye başladı…???
 
Kızılay Eski Şube Başkanı ve İş adamı…
 
AK-Parti secim startını tanılan ve bilinen ailelerden yola çıkarak hızlandırmaya kararlı… Bafra’ya hizmet verebileceği isimlerle yola çıkan AK-Parti, Bafra Kızılay eski Şube Başkanı Osman Genç’in bu isimlerin arasında görülmesi de AK-Parti’nin Bafra’da bir kez daha iddialı olduğunu göstermekte… Osman Genç,daha önce Bafra Kızılay Başkanlığına iktidar partisi tarafından getirilmişti.Kendisi daha önce Bafra’da,”1987–1991 yılları arasında Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Üyeliği ve Ankara Genel Kurul Delegeliği yaptı. 2004–2009 yılları arasında Bafra Belediyesi Meclis Üyeliği, Komisyon Başkanlığı ve Belediye Başkan Vekilliği, 06.11.2009 tarihinden itibaren Türk Kızılayı Bafra Şubesi Başkanı olarak görevini sürdürmüştü.”Kızılay başkanlığından istifa ederek adaylığını açıkladı.
 
Tek Bayan Zeynep KARAGÖL
 
AK-Parti’nin son aday adayı olarak bilinen Zeynep Karagöl ise diğer adaylardan biraz daha farklı, Basına verdiği demeçte kendisini şu şekilde ifade etmişti,” Samsun bölgesinde çeşitli derecelerin yanında 29. ve 30. Türkiye kungfu şampiyonları, Türkiye 2. ve 3.lüğü dereceleri,8 Yıl Bafra'da esnaflığını, İzmir ili Ege Üniversitesi BESYO (Beden Eğitimi Yüksek Okulu) sınavlarını kazanarak Spor Antrenörü olduğunu, Milli Eğitime bağlı çeşitli okullarda spor öğretmeni olarak görev yaptığını söylemişti. Siyasi hayatına da En son yapılan belediye seçimlerinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi adayı, Merkezi Bafra'da olan Yakakent, Alaçam ve 19 Mayıs ilçelerindeki yerel gazetelerin bir tanesinde köşe yazarlığı yaparak, bölgemizin ve bölge insanımızın sorunlarına yakından ilgilendiğini söylemişti.
 
Bürokrasi’de Ahmet Akbaş…
 
Samsun İl Genel Meclis Üyeliğinden istifa ederek, Ak Parti Samsun Milletvekilliği Aday Adaylığı için müracaat eden Ahmet Akbaş’ın kayıtlara geçen ifadesinde adaylığını şöyle açıklamıştı,”Uzun yıllar bürokrasinin içerisinde yer alan birisi olarak, yaptığım çalışmalarda hep halkımızın yanında oldum. Bundan sonrada aynı şevk ve heyecanla çalışacağımı belirtmek isterim. Bu çalışma temposunda ise Ak Parti Samsun Milletvekilliği Aday Adaylığım açıklıyorum. Hepimize hayırlı olsun."
 
Muhammet Emin Albayrak Kimdir?
 
1974 yılında Bafra'da doğdu. İlkokulu Bafra Fatih İlkokulu'nda okudu. Orta ve Lise öğrenimini Bafra İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Çocuk yaşlarda ailesinin yanında başladığı ticari hayatına vatani görevi sonrasında devam etti.Halen Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümünde Yüksek Lisans Eğitimine devam etmektedir. 2008 yılında Ak Parti Siyaset Akademisi'ni bitirdi.İki cocuk babası…
 
Yusuf Güney’de AK-Parti’de…
 
Bafra İlçesinde Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesinde 20 yıldır görev yapan ve son AK-Parti samsun milletvekili aday adayı oldu. Bafra İlçesinde Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesinde 20 yıldır görev yapan ve son 7 yılında Başhekim Yardımcılığı görevinde bulunan Dr. Yusuf Güney istifa ederek Ak Parti Samsun Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
 
Gelelim asıl konuya, yukarıdaki verdiğimiz aday adayların mevcut vekillerimizden farkının ne olacağı, AK-Parti’nin genel başkanlığından gelecek aday isimi, hangi vekilin yerine olacak kim gidecek kim kalacak… Önümüzdeki günlerde de sizler gibi bizlerde göreceğiz. İşte o zaman siz okurlarımız bu konuyu daha tedaylı şekilde bu beyaz sayfamızdan sizlere aktarmaya devam edeceğiz…
 
Sizleri daha fazla aydınlatmak için adayların açıklanmasını bekleyin… Saygılarımla…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876