HaberOvasi.Com

Otizmden Tarıma Özel Dokunuş

BAFRA HABER

Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Yakakent İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte Bafra’ da bir ilki gerçekleştirdi ‘’MANTARIN YOLCULUĞU’’adlı projesiyle okulda İSTİRİDYE mantarını ağaç üzerinde üreterek örnek bir çalışmayı ortaya koydular protein değeri yüksek bu mantarın bu tarz üretimi Bafra’da bir ilk olduğu belirtildi.


Projenin Yöneticisi Kerim DURSUN : Projenin amacının genel kanaat olan mantarların zehirlediği tezini çürütmek, doğru şekilde üretildiğinde, besin değeri ve aynı zamanda ekonomik değerinin yüksek olduğu farkındalığını yaratarak sağlıklı mantar yetiştiriciliğinin yapılmasını ve yaygınlaşmasını sağlamak. Olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Dursun DÜNDAR Sayın Kaymakamımız Halis ARSLAN’ ın önerisi ve destekleri başladığımız ve başarılı sonuçlar aldığımız gerek seracılık gerek organik yumurta üreticiliği gerekse istiridye mantarı gibi konularda hem öğrencilerimizi hem velilerimizi hem de köylümüzü bilinçlendirmeyi amaçladık dedi.

Proje yöneticilerinden Emrah ÇAKIR: Otizmden etkilenmiş olmak üretimden geri kalınacağı anlamına gelmiyor. Bu anlamda her şeyin doğallığını yitirdiği bir ortamda istiridye mantarını da en doğal ortamında üreterek örnek olmanın gururunu yaşıyoruz. Ayrıca seramızda ve üretim alanınsa organik sebze Bahis Siteleri tavuk yumurta üretimimiz devam etmektedir dedi.

Bu projede kendilerini destekleyen Yakakent İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden sayın müdürüm Mustafa KÖKDUMAN, Ziraat mühendisi Bayram ERDOĞAN Ziraat Mühendisi Hüseyin YILDIZA teşekkür ederim.” dedi.














Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.