HaberOvasi.Com
2018-02-25 23:24:45

BAFRA VE CİZRE ARASINDA KURULAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ YIKILDI MI?

Adem Dilek

25 Şubat 2018, 23:24

 
Sevgili Takipçilerim..

Bir önceki müftümüz Sayın İsmail Çiçek beyin, Bafra’ya hizmetleri gerçekten kayda değerdi.Bilhassa Sayın İsmail Çiçek beyin, Cizre’den öğrencileri Bafra Ensar Kuran Kursu`na bizzat getirerek eğitim vermesi övgüye değerdi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın şu veciz sözünü hatırlatmak istiyorum; “Doğu ile Batı’yı birleştirelim”
Ne demek istemişti?

Örneğin; Doğulu ile batılı izdivaç yapsın. Doğu ile batı bu vesile ile akraba olsun ki, doğu ve batı kaynaşsın işte bu kaynaşmayı, bu gönül köprüsünü bir önceki müftümüz Sayın İsmail Çiçek bey, harfiyen yerine getiriyordu.Başarılı bir Müftüydü Diyanet’te bu başarıyı görmüş olacak ki, onun Mardin İl Müftüsü olarak ödüle layık gördü.

Hafızamızı şöyle bir kurcalayalım;

İsmail Çiçek bey, Cizre’den 87 Öğrenciyi Bafra Ensar Kuran Kursuna getirmişti.Bu çocukların 42’si kız olmak üzere, 87 öğrenci Ensar Kuran Kursunda eğitim almıştı. Çokta başarılı olmuşlardı. Öğrenci sayısı 100`ün üstüne kadar çıkmıştı.

Bu gelişmeler başta o zamanın Valisi İbrahim Şahin ve o zamanın Kaymakamları Halis Arslan ve İbrahim Türkoğlu beyin de dikkatinden kaçmamıştı.
Bu konuda İsmail Çiçek beye, büyük destek vermişlerdi.Dahası Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin beyde bu konuya duyarsız kalmamıştı.Hatta Yaz geldiğinde 87 öğrenciyi izinlerini Cizre’de geçirmeleri için onların gidiş ve geliş masraflarını bizzat kendi üstlenmişti.

Herkes bu konu oldukça duyarlıydı…

Bu öğrencilerin kıyafet ve okul masraflarını yardımsever Bafralılar karşılarken, servis ücretlerini de din görevlilerinden aylık olarak toplanan yardımlar ile karşılanıyordu.Hepimiz bu konu da seferber olmuştuk.

BAFRA VE CİZRE ARASINDA KURULAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ YIKILDI MI?

Şimdi Bafra Müftümüz Necmettin Kayar beye soruyoruz; Sayın Müftümüz, sizden öğrenmek istiyoruz lütfen merakımızı giderin Bafra ve Cizre Arasında kurulan gönül köprüsü yıkıldı mı?Yıkılmadıysa, daha önce yüze yakın öğrenci ile eğitim veren Kuran Kursunda şu sıralar kaç öğrenci kaldı?

Yine merak ettim;

İzine giden öğrencilerin bir kısmının geri dönmediğini duyuyoruz, dönen çoçukarda zorla ikna edilmişler, dahası Kuran Kursu Müdürü de görevden alınmış. Bunlar ne kadar doğru? Bunları bilmek hakkımız.Öğreneceğiz ki, kamuoyuna bu konuda doğru bilgileri sunacağız. Baframızda gündemden Düşmeyen herkezin takip ettiği çizreli çoçuklarımızın ensar Kuran Kursunun Son durum nedir? Kamuoyunu Basın Yolu ile bilgilendirmenizi temmeni ediyorum..

Hoçcakalın..
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.