HaberOvasi.Com
2013-03-27 11:22:30

Biz baskılı oynadık,onlar kazandı!

Nedim SARAL

nedim-hoca@hotmail.com 27 Mart 2013, 11:22

 BİZ BASKILI OYNADIK, ONLAR KAZANDI.
 
Futbol her yanı ile insanları yanıltacak veya şaşkınlığa düşürecek potansiyele sahip bir oyun olduğunu bir kez daha bizlere göstermiş olduğunu gördük. Bu sezon oynadığımız maçlar içerisinde belki en çok gol pozisyonu elde ettiğimiz maç olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Fakat daha önceki maçlardaki verdiğimiz gol pozisyonlarında kalecimiz DÜNDAR sahneye çıkmış ve belki de bulunduğumuz pozisyonu sağlayan futbolcularımızın başında geliyordu.
 
Bugün ise Amasyaspor kalecisi aynı pozisyonu alarak takımımızın gol atmasına izin vermedi. Tabiî ki futbol içinde bazen şans kısmet olayları yanımızda olmayabilir ama oyun içinde kaçırdığımız her gol pozisyonunu şans kısmet olarak yorumlayarak yolumuza devam etmeye çalışırsak o a zaman işin teknik taktik ve yetenek beceri kısımlarını hiç ele almaya gerek kalmaz. Hâlbuki oyun başlangıcından itibaren 20 dakikalık bölümde savunmamamız ceza alanı üzerinde alan savunması yaparak Amasyaspor’un set oyununa zorlarken bizim takım için en uygun zemin ortaya çıkmıştı.
 
Ve bu bölümde Fatih ile taşıdığımız toplar ile gol pozisyonları yakaladık ama son dokunuşlardaki beceriksizlik gol atmamızı engelledi. İkinci yarı yine gol bulma umutlarımızı sürdürüyoruz ama maçı seyredenler nedim hocam her an gol yiyebiliriz diye söyleniyordu. Ben gol yiyebileceğimiz pozisyon nasıl olabilir diye düşünürken bize ders olması gereken bir duran top golü yedik. Tam anlamı ile çalışılmış bilinçli bir gol attılar. Oysa bizim takım birçok serbest vuruşu çok kötü örneklerle bize sununca üzüldük tabi…
 
Kadromuzun genişliği her türlü lehimize iken hiç anlam veremediğim bazı şeylere şahit olduğumu söylemeden geçemeyeceğim. Şampiyon olmamıza ramak kalmış iken nedenini anlayamadığımız bazı oyuncu değişiklikleri ve hiç iyi durumda olmadığı halde oynatılmakta ısrar edilen bazı oyuncular. Sonra maç içerisinde düzeltilme yoluna gidilmeye çalışılınca tam çorbaya döndürme durumları ortaya çıkıyor ve hakikaten komik durumlara düşüyoruz. Maçı kazansak yüzde doksan bu işi bitirmiştik ama her nedense son maçlara kadar taşımakta ısrar ediyoruz.
 
SEYİRCİ REKORU KIRDIĞIMIZ BU MAÇ TARAFTARDA HAYAL KIRIKLIĞI YARATINCA KÖTÜ ÖRNEK OLARAK ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARA YANSIMAZ İNŞALLAH.
 
Teknik anlamda bir uyarıyı yazma ihtiyacı hissediyorum, bazı futbolcularımızın yeteneklerine veya özelliklerine göresi oynadığını hala anlamış değilim. Mesela bu Amasyaspor’un seyredildiğini biliyorum ama orta saha organizasyonumuz bu rakibe uygun mu sahaya sürüldü. Şimdi detaya girmek istemiyorum ama aynı anlayışta oynamaya devam edersek önümüzdeki haftalarda daha çok yazmaya devam ederiz gibi geliyor.. Bir olaya daha değinmek lazım diyorum. Şimdi bende dâhil şöyle diyebiliriz, iyi oynadık ama şansızlıktan yenemedik diye teselli bulabiliriz. Geçen haftalarda ise kötü oyunlarımızı galibiyetlerle teselli etmeye çalışıyorduk. Bu anlayışlar içerisinde futbolumuzu devam ettirmenin pek sağlıklı bir yol olduğunu düşünmüyorum. En sonunda reel olarak nerede olduğumuz bizler için çok önemli olacaktır. Maddi manevi ve kadro olarak bu gurubun bir hayli üstündeyiz, şu oldu bu söylendi deyip şikâyet etmenin bir anlamı yoktur. Teknik direktörlerimizin bu işi başarmaları lazımdır.
 
Haftaya çok önemli bir maça gidiyoruz ve devamı da zorlu olacak. Bu maçın iş kazası olarak kalabilmesi için Atakum maçını mutlaka kazanmalıyız. MORAL BOZMAYA GEREK YOK AMA İŞLERİ ADALETLİ VE DÜZGÜN YAPALIM. DOĞRULAR YANIMIZDA OLACAKTIR MUTLAKA. TABİKİ SONUÇTA.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.