HaberOvasi.Com
2013-04-24 22:08:37

Bu ligin şampiyonluğu lig sonuna kalmaz!

Nedim SARAL

nedim-hoca@hotmail.com 24 Nisan 2013, 22:08

BU LİGİN ŞAMPİYONLUĞU LİG SONUNA KALMAZ!
 
Fikstür ve puan incelemesi yaptığımızda şampiyonluk şansımızın rakip takımların oynayacağı maçların sonuçlarına göre var olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle bu hafta oynanacak maçların sonuçları büyük ölçüde hangi takımın ne kadar şansı olduğu konusunda ipucu vermesi açısından önemli olduğunu ilk bakışta kimseler düşünmese de ben nedim hoca olarak düşünüyorum. Bafra’daki spor kamuoyunda ligin son maçı olan BULANCAKSPO, ZARA BELEDİYESPOR sonucunda şampiyon belli olur algısı ağırlıkta diyebiliriz. Oysa ligin puan tablosunu ve bu hafta sonu oynanacak 3 maçın sonuçlarının ligin kaderini belirleyecek diye düşünüyorum. Gelin hep birlikte oluşabilecek sonuçlar üzerinden şansımızın ne kadar olduğunu irdeleyelim.
 
1.ESPİYESPOR,1930 BAFRASPOR. 2.ZARA BELEDİYESPOR,ORDU ALTAŞ SOYASPOR. 3.ATAKUM BELEDİYESPOR. BULANCAKSPOR.
 
Öncelikle kendi galibiyetimiz üzerine konuşalım, beraberlik aldığımız zaman zara Belediyespor’un galip gelmesi halinde bizim için işlem biter ama biz her halükarda galip geleceğimizi varsayalım. En büyük şansımız Zara Belediyespor’un berabere kalması veya yenilmesi olur. Bizim ve Zaraspor’un yenmesi halinde bence yüzde 10 şansı olan BULANCAKSPOR’un şansı hiç kalmaz. Çünkü son maçımızı içeride oynayacağımızı biz ve rakibimizin de bildiği gerçeğinden hareket edersek, hiç iddiası kalmayan Bulancakspor zara takımına ne kadar asılır veya oynar meçhulümüzdür. En yüksek şansımızın ne olduğunu yukarıda belirttik.
 
Diğer bir olasılık ise bizim ve zara takımının maçlarını beraberlikle bitirmesidir. O zaman Bulancakspor’un yenmesi halinde ligin son maçı, yani BULANCAK, ZARA MAÇI önem kazanacaktır. Bu defa Bulancak mutlak galibiyet alıp şampiyon olabilir.Ama iki takımın mücadelesinde ZARA galip gelirse ikili averaj nedeniyle yine şampiyon olur.Buradaki en önemli unsur iki takımın kapışmasından çıkacak beraberliğin bizi şampiyon yapmasıdır.Bu esnada unutulmaması gereken bir diğer sonuç ATAKUM BELEDİYESPOR takımının düşmeye oynaması nedeni ile Bulancakspor’a geçit verip vermeyeceğidir.Bulancakspor puan kaybettiğinde ligin son maçını formalite olarak görebilir.İşte bu durum hiç işimize gelmez.
 
Yukarıdaki taployu incelediğimizde ligin kaderini bu haftaki oynanacak maçlardaki 3 takım belirleyecek.1.ZARA BELEDİYESPOR.2.ORDU ALTAŞ SOYASPOR.3.ATAKUM BELEDİYESPOR.
 
Görüldüğü gibi bizim elimizdeki tek unsur iki maçı galibiyetle bitirip rakiblerin neler yapacağını beklemek.Mucizeler futbolda her zaman vardır ve umut etmek gerekir ama keşke BULANCAKSPOR bizimle aynı puanda olsaydı. O zaman durum daha farklı olabilirdi.Reel ve somut verilerden analiz yaptığımız gerçeğinden hareket edersek şampiyonluk şanslarını her üç takım için yüzdeye vurup tahminde bulunursam benim görüşüme göre, ZARA belediyespor yüzde,65,..1930 BAFRASPOR.YÜZDE 30…BULANCAKSPORU,YÜZDE 5 OLARAK GÖRÜYORUM.Şahsi kanaatim odurki ,Bu yüzdeleri değiştirebilecek bu ligin en etkili takımı olarak ORDU ALTAŞ SOYASPOR takımını görüyorum, ve buradaki en büyük şanssızlığımız ise ZARA takımının bu maçı kendi evinde oynayacak olması.Bekleyip göreceğiz.AH ..AH..BİR BERABERLİK ALAMADIĞIMIZ BAZI MAÇLARA YANIYORUM.Yani görünen odur ki bizim elimizde olan bir şey yoktur.Üzülmemek elde değil.İNŞALLAH HAYIRLISI OLUR.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.