HaberOvasi.Com
2012-04-30 12:04:57

BU MAÇ BİZLERE DERS OLMALI.!

Nedim SARAL

nedim-hoca@hotmail.com 30 Nisan 2012, 12:04

8 Yaşındaki minik taraftarımız şöyle bir cümle kullandı, hocam bizim takımın futbolcuları hiç orta dahi yapmasını bilmiyorlar. Küçük yaştaki taraftarımız doğru söylüyordu.

Takımımız içindeki oyunculardan topa iyi vuran tek oyuncumuz AHMET ise 83 dakikada oyuna giriyor ve girdiği anda faul olunca serbest vuruşu onun kullanmasını istiyor hocamız.
Yani o anda keşfediyor bu oyuncunun daha önce oyuna girmesi gerektiğini.
İlk yarıda futbolcularımız öylesine uzak ve kopuk oynuyor ki maçın ikinci yarısının ortalarında fark ediyor ve savunma oyuncularının daha öne çıkmasını söyleyerek durumu düzeltiyor. Fakat bu sefer maçı kaybedeceğimiz hamleyi yaparak Rakibin en iyi olduğu yüksek toplarda inadına oyuna ERCAN gibi hiçbir özelliği yeteneği olmayan oyuncuyu oyuna sokuyor. Oysa oyuna Ahmet o anlarda girmeliydi. Son yarım saatlik bölümde baskı kurduğumuz anlarda ise top tutacak ve yüksek toplarda santrafor ihtiyacımız hâsıl olunca oyuna girmesi gereken ya da kadroda olması gereken ALİ KUNTER 18 kişilik kadroda yoktu maalesef. Tabiî ki kadro yapımızın rakibe göre iyi değerlendirilememesi sonucu Kaleci çalıştıracak yüksek toplar yerine ara pasları ve iyi şutlar atabilecek oyuncuya ihtiyacımız vardı. O oyuncu o anda AHMET ti. Bunda da geç kaldık. Oynadığımız oyun sisteminin bazı zorluklarını maalesef göremediler ve birkaç neden daha sıralayabilirim.
 Sedat hocaya daha önceki sohbetimde yazmamak kaydı ile bu kaleci (ENDER) Finalde iş yapmaz bizi sıkıntıya düşürür demiştim. Ve aynen dediğim gibi oldu.
Bu futbolcu kadromuzun çok hantal yapıda olduğunu defalarca belirtmeme rağmen hiçbir tedbir alınmadığını gördük. Burada yazmak istemediğim birçok arızaların bir türlü giderilemediğini gördük. Birçok sahtekârca eylemlerin doğru yapılmış gibi algılandığını gördük. Futbol ve futbolcunun yapmak zorunda olduğu görevleri hatırlatmak yerine onların güdümünde bir yönetim tarzı gördük. Maç sonunda Sağ bek SİNAN a gayet normal sayılabilecek bir cümle kullandığım halde üzüntüsünü belirtmek yerine NE OLMUŞ YENİLDİYSEK diye alaycı bir tavırla cevap verince yaşadığım ızdırabı anlatamam. Düz yurt maçında neler yaptığını görünce zaten şüphelenmiştim kendisinden.
İşte bu nedenledir ki bu kadronun içindeki hiçbir futbolcunun Bafra spor kulübüne sokulmaması gerektiğini söylememe gerek var mı bilmiyorum. Bu maç bizlere ders olmalıdır başlığını bu yüzden kullandım. Yazmaya utandığım birçok olayların bir daha yaşanmaması için ders olmalı.(Yazınca mahkemelik oluyorum) Bir futbol takımına en kötü oyununuza pirim vereceğim deseniz bu kadar kötü oynayamazdı ama bu futbolcularımız bunu becerdi
 
PEKİ, BUNDAN SONRA NE OLACAK VE OLMALI.
Yönetici olacak veya devam edeceklere buradan yazıyorum ve söylüyorum.
ARTIK BAFRALILAŞMALIYIZ.
Evet, Bafralılaşmalıyız ve bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır
Artık bizleri ve kendinizi enayi durumuna sokmanızın bir sonu olmalı ve o gün artık bugün gelmiştir. Kimse ayak oyunlarına başvurarak ZİHNİ başkanı yanlış yönlendirmeye kalkmasın. Bu anlayışı bütün Bafra ya yayıp desteğini almamız lazım. Zihni başkanımız bu konuda futbol adamları ile bir toplantı düzenleyerek gerekli desteği alıp sorumluluğu herkese dağıtması daha doğru olacaktır. Öncelik Bafra nın futbolcularında olmalı bu konuda hiç tartışma dahi yapılmamalıdır. Şampiyon olmalıyız teraneleri artık geçerliliğini yitirmiştir.
Sayın başkanım hiç kimseye kulak asma lütfen. Bafra’nın futbolcularına sahip çıkarak önce spor yapmalıyız anlayışını Bafra ya getirebilirsin. İnan bana bütün Bafra arkanda olacaktır.
Çorum belediye spor karşısında futbolcularımızın gösterdiği kötü futbolu hiçbir Bafralı futbolcu göstermez. Bafra’mızın futbolcu ve çalıştırıcı olarak potansiyeli vardır.
Talip olanlar veya devam edecekler bu düşünce ile göreve gelmelidir. Aksi durumlar Zihni başkana zarar vermekten başka bir işe yaramayacaktır. SAYGILARIMLA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.