HaberOvasi.Com

Alaçam`daki İğrenç Olay CHP Gündeminde

SAMSUN HABER

Kuran kursunda hoca olarak görev yapan bir diyanet mensubunun, çocukları taciz ettiği iddiasıyla tutuklanmasının şokunu yaşıyoruz.

 Alaçam ilçemizde, geçen gün çok üzücü bir olay yaşadık. Bugün, bunun için buradayız. Fatih Camii'nde Kuran kursuna gitmek istemeyen 5 kız öğrencinin ailelerinin durumdan şüphelenmesi üzerine gerçekleştirilen soruşturma sonucunda, Kuran kursunda hoca olarak görev yapan bir diyanet mensubunun, çocukları taciz ettiği iddiasıyla tutuklanmasının şokunu yaşıyoruz.

Konu ile ilgili olarak Samsun basınında bir takım bilgiler paylaşıldı. Ancak, Alaçam İlçesi Kaymakam Vekili ve aynı zamanda da Yakakent Kaymakamı olan Muhammet Tugay ve Alaçam Müftülüğü yetkilileri bu konuda mutlaka bir açıklama yapmalıdır. Ülkemizin muhtelif yerlerinde, buna benzer olaylar yaşamaktayız. Çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarında, yeteri derecede önlem alıyor muyuz? Bu kurumları denetlemekle mükellef olan birimler, gerekli tedbirleri almakta mıdır? Maalesef beklediğimiz önlemler alınmıyor, çocuklara yönelik tecavüz, cinsel istismar olayları her geçen gün daha da artıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yaşanan bu olaylara müdahil olmak yerine, maalesef ihmal göstermektedir. Bakanlık, bu konuda yetersiz kalmaktadır. Kuran kursları, din öğretisinin yaygınlaştırıldığı ve bu amaçla yola çıkmış kurumlardır. Ancak son yıllarda bu kurumların adı, cinsel taciz ve tecavüz olayları ile anılmaktadır. İnternetin arama motorlarına "kuran kursu" , "taciz" yazın, onlarca haberin çıktığını göreceksiniz. Bu durum, toplum vicdanını yaralayan bir hal almıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi grubu, bundan önce defalarca bu konuda araştırma önergesi vermiş olmasına rağmen, dikkate alınmamıştır. Hatırlayın, çocuklara cinsel istismarda bulunanlara af niteliğindeki düzenleme, Cumhuriyet Halk Partisi grubunun direnişi sayesinde engellenmiştir. AKP tarafından getirilmek istenen yasal düzenleme, cinsel ilişkide rıza yaşını 12'ye düşürerek, çocuklarımızın, taciz ve tecavüzcülere teslim edilmesinin önünü açıyordu. Adeta, taciz ve tecavüzü teşvik yasası, CHP direnişi ile bertaraf edilmiştir.

Yapılan istatistiklere göre her yıl 16 binin üzerinde çocuk, cinsel istismara maruz kalmaktadır. Bu çok yüksek bir oran olup, hükümet tarafından bu konuda yeterli çalışma yapılmamakta, yeterli tedbir alınmamaktadır. Çocuklarımızın geleceğini ve ruh sağlığını nasıl koruyacağız? Parti grubumuz, cinsel istismar ve taciz olaylarına karşı harekete geçilmesi gerektiğini kamuoyu ile paylaştığında bir takım tedbirler alınsa, belki bir kısım taciz olaylarının da önüne geçilebilirdi. İşte şimdi Alaçam'da yaşanmış olan olay da bunların bir benzeridir. Çocuklara karşı yönelmiş olan cinsel saldırıların tümü, ülkenin geleceğine karşı işlenmiş demektir. Cinsel saldırı suçu nerede gerçekleşirse gerçekleşsin, üzerine gidilmeli ve failler hak ettikleri cezayı almalıdır. Ancak, devletin önleyici gücü kullanma yetkisi de hesaba katılmalıdır. Devlet, olay olduktan, yaşandıktan sonra ceza veren bir mekanizmadan ibaret değildir. Mutlaka, önleyici gücü de vardır ve bunu kullanmalıdır. Kuran kurslarında denetim sıklaştırılmalıdır. Bu kurslara ve buna benzer tarikat ve cemaat bağlantılı yapılara ait kurs ve yurtlara devam eden çocuklarla birebir görüşme sağlanmalıdır. Olay Alaçam'da bir Kuran kursunda yaşandığı için söylüyorum, bu kursa devam eden diğer çocuklarla da birebir görüşme sağlanıp, başka istismarların yaşanıp yaşanmadığı araştırılmalıdır. Çocuklarımız, ülkenin geleceğidir. Onların beden ve ruh sağlığı, devlet tarafından korunmak zorundadır ve bunun için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Bugün burada, Alaçam'da bir defa daha haykırıyoruz. Çocukların bedeninden kirli ellerinizi çekin.
Umarım, Alaçam'da yaşanan olay, bir son olur. Umarım, çocuk istismarcıları layık oldukları cezayı alırlar ve devlet kurumları da bu alanda denetimi sıklaştırır ve gerekli önlemleri alır. Yaşanan bu olay nedeniyle Alaçam Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın takipçisi olacağız.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.