HaberOvasi.Com

Güçlü Kadın,Güçlü Nesil programı düzenlendi

SAMSUN HABER

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Günü Kadınlar günü sebebiyle program düzenlendi.

düzenlenen " GÜÇLÜ KADIN ,GÜÇLÜ NESİL" Konferanslarının 5.si , 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapılan "TÜRK KADININ TARİHİ SÜRECİ, TÜRKIYE'DE KADIN MÜCADELESİ ve KADINLARIN YASAL HAKLARI" konulu sunumlar ile tamamlandı .

İlkadım Belediyesi Derebahçe tesislerinde yoğun bir katılımın olduğu etkinliğe İl Başkanı Hasan Aksoy , İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ile birlikte İlçe Başkanları da eşleri ile katıldı .

İYİ Parti Gençlik kolları Başkanı Halil İbrahim Yalgın ve yönetimi Kadınları kapıda güller ile karşıladı .

Salonda da İlkadım Belediyesi konuklara gül dağıttı. Samsun Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Serdar Saraç'ın " EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE " projesi hakkında bilgilendirme sunumunun ardından konuşmacılar Uygur da zulme uğrayan kadınlara destek için UYGUR KADINI için ayağa pankartı açıldı ve konuşma yapıldı .

Ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okunarak başlayan programda Dr. H. Şakir Duran, Dr. Işık ÖZKEFELİ, Av. Gül KÜLCÜ ve Av. Neşe DEMİR tarihte kadının yeri , kazanılan hakların mücadele evreleri , Atatürk'ün kadına verdiği değer ve haklar ile kadının hukukta yeri , kadına uygulanan taciz , şiddet , tehdit karşısında yargı yollarının işletilmesi , dava süreçleri ile boşanma davalarında kadın hakları konusunda bilgilendirmeler yapıldı .

Programda İl Başkanı Hasan Aksoy ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da günün anlam ve önemini belirten kısa konuşmalarla Kadınlar Gününü kutladılar . Program konuşmacılara plaket verme töreni ile son buldu .

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.