HaberOvasi.Com

İYİ Parti Samsun'da farkındalık yarattı

SAMSUN HABER

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde, 55.000 broşür.

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde, 55.000 broşür.

Basın, Medya ve Propagandadan sorumlu İYİ Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Ufuk BÜTÜN’ün yaptığı basın açıklamasında;

“İl Başkanlığımızca, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde, Kadına karşı yapılacak her türlü şiddetin önlenmesi ve 6284 sayılı kanun kapsamında, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları belirten 55.000 adet broşürü Samsun’un tüm ilçelerinde,il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimizin de katılımıyla eş zamanlı olarak dağıttık.

Ülkemizde, cinsiyete dayanan, kadını inciten, kadını dışlayan, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarla ve hatta işkenceye maruz kalarak ölümle sonuçlanabilen kadına yönelik şiddet, toplumsal bir yara haline gelmiştir.

Kadınlar bir toplumun en temel yapı taşları arasında olduğundan, o toplumda kadına ne şekilde davranıldığını, kadının sahip olduğu haklar, kadına verilen değer, kadının şiddete maruz kalması durumunda uygulanacak yaptırımlar ve kadının nasıl korunduğu o toplumun gelişmişlik seviyesini gösterir.

Kadın; anne, kız kardeş, abla, annane, babaannedir yani kısacası toplumun dinamiğidir. Tarihe Kültürümüze baktığımızda baba elbette önemli ama Anaerkil bir yapıya sahip olduğumuzu görürüz. Aileyi yöneten kadındır. Kültürümüzde Kadın baş tacıdır, ama maalesef kadına yönelik şiddet toplumumuzun kanayan yarasıdır.

Bizlerin görevi kadına karşı her türlü ayrımcılığın, şiddetin önlenmesi, politik, sosyal, ekonomik ve kültürel sahalar başta olmak üzere bütün alanlarda kadınlarınerkeklerle, eşit haklara sahip olması ve bu hakların, garanti altına alınmasına, ilaveten kadınların tam gelişmesini ve ilerlemesine katkı sağlamaktır.

Bugün dünya üzerinde kadına yapılan şiddete karşı yaptığımız şeyler mesaj yayınlamaktan çok daha fazlası olmalı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu belirterek; kadına yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz.

Tüm dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, bu duyarlılığın artması ve şiddetin son bulmasını temennisi ile tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyoruz.” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.