HaberOvasi.Com

Lisesi’de 'Deprem ve Yangın Tatbikatı'

SAMSUN HABER

SAMSUN Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında yangın ve deprem tatbikatları gerçekleştirildi. Okul Sivil Savunma Kulübü'nün düzenlediği tatbikatta olası bir deprem ve yangında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen tatbikatta deprem esnasında sıraların yanında hayat üçgeni oluşturarak kendilerini korumaya alan öğrenciler, daha sonra panik yapmadan binadan kısa sürede dışarı çıkarak, okul bahçesinde önceden belirlenen güvenli alanda toplandı. Senaryo gereği okul içinde yaralı kalan öğrencileri AFAD ekipleri iz bulma eğitimi alan dedektör köpeklerle aradı.

Bulunan öğrencilerin ilk müdahalesini 112 sağlık personelleri yaptı. AFAD ve 112 personelinin çalışmaları sonucunda öğrenciler binadan sağlıklı bir şekilde çıkarıldı. Başarılı deprem tatbikatın ardından ise okul bahçesinde yangın söndürme tatbikatı da Asyabahis gerçekleştirildi. Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş, önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Yangın tüplerinin küçük, işlevinin büyük olduğunun altını çizen itfaiye yetkilileri küçük bir yangın tüpü ile bazen büyük yangınları önleyerek, olabilecek faciaların önüne geçilebileceğini vurguladı. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.







Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.