HaberOvasi.Com

Samsun Haftalık Vaka Tablosu Açıklandı

SAMSUN HABER

Samsun'un yüz bin kişide görülen vaka sayısında 31 Temmuz-6 Ağustos 7-13 Ağustos tarihleri arasında 5,83'lük düşüş oldu.

Samsun'un 7-13 Ağustos haftası 100 bin kişide görülen vaka sayısı açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin 7-13 Ağustos haftası vaka sayılarını gösteren haritayı yayınladı. Bakan Koca'nın yayınladığı haritaya göre Samsun'da yüz bin kişide görülen vaka sayısı 7-13 Ağustos haftasında 171,16 oldu. Samsun'un 31 Temmuz-6 Ağustos haftasında ise vaka sayısı 176,99 olarak gerçekleşmişti.

7-13 Ağustos haftası illerin vaka sayılarını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada son bir hafta içinde vaka sayısı en çok artan illeri de açıkladı. Bakan Koca, 7-13 Ağustos haftası ile ilgili, "Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere tam uyum şart. Maske, Mesafe ve Temizlik olmazsa olmaz. İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.