HaberOvasi.Com

Tekkeköy`den Çanakkale Yolculuğu

SAMSUN HABER

Tekkeköy Belediyesi tarafından hizmete sunulan gezi otobüsü ile her hafta 45 kişilik bir grup Çanakkale’yi gezip görmeye ve tarihini öğrenmeye gidiyor.

Tekkeköy Belediyesinin bu haftaki Çanakkale yolcuları 45 kişilik bayan grubu oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle ecdadının destan yazdığı Çanakkale’yi gezip görme fırsatı bulamayan bayanlar tarihin altın sayfalarına nakış nakış işlenen toprakları gezip görmeye ve tarihini öğrenmeye gitti. T

ekkeköy Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Karmil ve Özkan Karakaya tarafından Çanakkale’ye uğurlanan gruba Tekkeköy Belediyesinde görevli tarihçi personel eşlik etti. Tekkeköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre ‘Belediye Başkanımız Hasan Togar Tekkeköy’de yaşayan yediden yetmişe herkesin ecdadının destan yazdığı Çanakkale’yi gezip görmesi için böyle güzel bir projeyi hayata geçirdi.

Her hafta farklı farklı gruplarımızı Çanakkale’ye yolcu ediyoruz. Çanakkale’yi gezip görmek isteyen o destan yazılan toprakları içinde yaşamak isteyen herkes belediyeye müracaat ederek ücretsiz bir şekilde Çanakkale’ye gidebilecek şeklinde açıklama yapıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.