HaberOvasi.Com

Erhan Usta Gübre sorununa el attı

SİYASET

Erhan Usta;”Çiftçi, artan fiyatlar yüzünden tarlasına gübre atamasın; devlet de gitsin zenginin parasına kur garantisi versin.Çiftçi, “Bizim gübremize de kur koruması vereceksiniz” diyor!

Samsun Milletvekili,İyi Parti Grup Başkan vekili Erhan Usta çiftçilerin sorununu gündeme getirdi.

Erhan Usta;”En son Vezirköprü’nün Aşağınarlı köyüne gittik.çiftçi perişan,kan ağlıyor,çiftçi diyor ki, biz gübre atamıyoruz.İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz.Dap gübresinin tonu 16 BİN TL olmuş,Üre gübresinin tonu 17 BİN TL olmuş, taban gübresi ,biz gübre atamıyoruz.Devletten gübre desteği bekliyoruz.Çiftçi vatandaş bunu söylüyor.” Dedi.

DEVLET GÜBRE VERSİN!

Grup Başkan vekili USTA;“Devlet gübre versin,gübre desteği versin.Zenginlerin parasına kur koruma vadesi veriyor.Gübrenin maliyeti kurdan dolayı arttı.Gübremize de kur koruması versin.Vatandaşın söylediği bu… Vatandaş çok rasyonel davranıyor. Zenginin parasına karşılık Kur koruması veriyorsun. Çiftçinin gübresine neden kur koruması vermiyorsun. " 
GELECEK YILLARDA ÜRETİM SIKINTISI YAŞANACAK!

Vekil Erhan Usta;"Gelecek yıllarda gübre artışından dolayı üretim sıkıntısı yaşanacak. Bunu defalarca ikaz ettik.Tarım Bakanlığı maalesef uyuyor.Bakanlığa defalarca ikaz edildi.Kendi çiftçimize destek veripte attırmadığımız desteği yarın bir gün döviz olarak Rusya ve Ukraynalı çiftçisine vereceğiz.Onları destekleyeceğiz. Kendi çiftçimizi desteklemeyeceğiz. Halbuki Bu destekleri şimdi vermiş olsak ,çiftçimizin verimi artar,hem de ekonomik olarak rahatlamış olacak.Hem de dövizlerimiz yurt dışına çıkmayacağını söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.