banner797
1930 BAFRASPOR AYANCIKSPOR MAÇ ANALİZİ.
 
Zaman geçtikçe ve maç sayısı düştükçe stres ortamının daha üst seviyelere çıkacağını ayancıkspor karşısında gözlemledik sanırım. Oysaki kaliteli ve geniş bir kadroya sahip olduğumuzu bilip gerginliği ortadan kaldıracak psikolojik ortamlar sağlamalıyız.
 
Maçın ilk yarım saatinde ismimizin büyüklüğü, HÜSEYİN, BATINAY, EMRE TAŞGIN VE SAMET dörtlüsünün pas alış verişlerindeki uyum ve ayağa oyun FATİH AYTEKİN, in tecrübesi, kalitesi ile birleşince sonuç kısa sürede lehimize döndü. Kenar savunma oyuncularımızın en başarısız oldukları maç diyebilirim ne hücuma katkı yapabildiler nede pas organizasyonlarında fayda verebildiler ama geçtiğimiz maçları düşünecek olursak kredilerinin bir hayli fazla olduğunu düşünüyorum. İlk yarım saatte yakaladığımız bu skor avantajının yarattığı psikolojisi ile herkes maçın Bafraspor lehine farklı bir sonuçla biteceğini beklerken maçın sonlarına doğru aman bir gol yemesek diye dua etmeye başlamıştır sanırım. Futbol işte bu nedenledir ki en sevilen spor olarak hep zirvede kalmıştır. Hatta kalecimiz DÜNDAR sahne almasa idi maç aleyhimize bile sonuçlanabilirdi diyebilirim.
 
Peki, ne oldu da sonuç ve oyun oralara kadar geldi. Rehavet diyebilirsiniz, rakibi küçümseme diyebilirsiniz, fakat ben kendi açım ve mantığımla yorumlamak istiyorum.
 
Öncelikle BAFRASPOR isminin vermiş olduğu ağırlığının rakiplerde yarattığı baskının fazla olması bir diğeri ise bu AYANCIKSPOR sezon başındaki o takıma hiç benzemiyor. Daha çok koşan ve gol arayan takım hüviyetine bürünmüşler. Son saniyeye kadar bizi bunalttılar.
 
Geçen hafta bir futbolcuya gelen toplarla ilgili yaptığım yorumlarımda hala ısrarcıyım ve zor maçlarımızda bakalım nasıl bir çözüm üreteceğiz merak ediyorum. Şöyle anlatırsam daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum. Bir kenar oyuncusuna 80 Dakika boyunca çoğunluk olarak hep önüne top atıyorsunuz, acaba fiziksel olarak o oyuncunun ne hale gelebileceğini düşünebiliyor musunuz? Evet, belki kısa süreçlerde verim alabiliriz ama dünkü maç 3,3 duruma gelse idi aynı oyuncudan yine faydalanabilir miydiniz ben hayır diyorum. Çünkü o oyuncumuz o dakikalarda artık bitmiş ve beni çıkarın diyerek kendini oyundan aldırtmış olurdu ve dünde öyle oldu zaten. Şampiyon olmak istiyorsak ilk yarım saatte oynadığımız oyunun süresini daha uzatmalı diyorum ama bir sıkıntıyı dile getirmeden geçmek istemiyorum.Fazla gol yemeye başladık ve çok fazla pozisyon veriyoruz, kalecimiz DÜNDAR’ın kurtardığı pozisyonları da düşünecek olursak ne dediğim daha iyi anlaşılır sanırım.
 
Bu kadroya baktığımızda şampiyonluk bu yıl gelecek demek istiyoruz ama öylesine sıkıntılı oyun bölümleri sergiliyoruz ki insan korkuya kapılmıyor değil. Oyuncu değişikliklerimizi de beğenmedim ve sonuç olarak az daha pahalıya patlayacaktı diye bir dip not olarak düşmek istediğimi de belirteyim. Ama bazen bu tür olumsuzlar olabilir önemli olan kazasız belasız ligi bitirmek ve inşallah öylede olur.
 
Taraftarlık konusunda ise birkaç cümle söylemek gerekir diye düşünüyorum, taraftarlık ile spor seyircisi arasında ki farkı iyi anlamak gerekirken dikkat çekmek istediğim konu şudur. Ve bu öneriyi yönetime yapıyorum. Arkadaşlar dış saha maçlarına TARAFTAR  götürülsün SEYİRCİ değil ve bu konu hakkında fazla detaylı yazmak hoş olmaz sanırım ama ileride ne demek istediğim kendiliğinden oluşursa bu yazımı sizlere hatırlatırım.SAYGILARIMLA.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876