Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

10 Kasım'ın Ödüllü Okulu Mehmet Akif Ersoy

Bafra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu; geçmişte olduğu gibi; günümüzde de başarıllarına hız kesmeden devam ediyor.

Okulda hem ATA'mız sevgi ve saygıyla anıldı hem de ilçe düzeyinde düzenlenen Resim Yarışmas' nda dereceye girip 1.oldu.

10 Kasım ATA'yı Anma ve düzenlenen Resim Yarışması ile diğer etkinlikler hakkında; okulun web sayfasından yapılan açıklamalar şöyle :

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE ATATÜRK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

" Okulumuzda 10-16 Kasım Atatürk Haftası kapsamında Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Büyük Vatansever Atatürk'e Özlem" konulu ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasına katılım gösterilmiştir. Bu kapsamda gelen eserler arasında Okul Eser İnceleme Komisyonumuz tarafından 1. seçilen eserimiz ilçede değerlendirilmek üzere Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmiştir.

3/C Sınıfından Ecrin Şadiye KOÇ adlı öğrencimizin eseri 1. seçilmiştir. Öğrencimizi ve sınıf öğretmenini tebrik ediyoruz. Aynı zamanda yarışmaya katılan tüm eserler okulumuz panosunda sergilenmiştir. Tüm katılım gösteren öğrencilerimiz Katılım Belgesi ile onurlandırılmıştır.

Belirli Günler ve Haftalar panosunda haftanın ve günün anlam ve önemine ilişkin bilgilendirme ve görseller paylaşılmıştır. 10 Kasım 2020 Salı günü sabah ilk derste EBA üzerinden yayımlanan günün anlam ve önemini anlatan video sınıflarımızla tüm öğrencilerimize izlettirilmiştir. Ardından saat 09.05'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmiştir.

Yüzyılların dönüm noktalarında, milletlerin tarih hafızasına, derin izler bırakan olaylar, durumlar, kişiler nakşedilir. Hiç şüphe yoktur ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20. yüzyılda, dünya tarihinin sayfalarına taşınmış en önemli şahsiyetlerin başında gelmektedir.

Milletimizin inancı, azmi ve kararlılığıyla kurtuluştan kuruluşa hayat bulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti işte böylesi güçlü bir liderlikle bizlere yol gösteren bir kutup yıldızı olmuştur adeta...

Aziz hatırasına ve bıraktığı emanete derin saygıyla bugün milletçe bir kez daha ülkemizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 82. yılında rahmet ve şükranla anıyoruz.

Başöğretmen'imizi ve silah arkadaşlarını bu vakarla anacağımız nice 10 Kasımlarda, topraklarımızı vatan kılan şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan ülkemizi yarınlara güçlü ve müreffeh bir şekilde taşıyabilmek temel şiarımızdır...

Ruhu şad olsun."

Haber : Oktay ZERRİN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.