Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

Başkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal’in zaferine…

102 yıl önce 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de milli marşımız olarak kabul edilen, istiklalin, istikbalimizin, milletimizin azim ve kararlılığının yaşam penceresi, Milli mücadele ruhumuzun dizelerini içerisinde barındıran İstiklal Marşı’mız, aziz vatanımızın diriliş ve yükseliş destanıdır.

Türk milletinin haksızlıklara karşı boyun eğmeden, vatan ve bayrak için dimdik ayakta durmasının göstergesi olan İstiklal Marşı’mız karanlıklardan aydınlığa açılan penceremizdir. Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kalemiyle hayat bularak ölümsüzleşen bu kadim eser, her dizesinde inancı, imanı, geleceği, cesareti, kararlılığı, özgürlüğü, bağımsızlık ruhunu ve umudu akıllara kazımıştır.

İstiklal ve İstikbal mücadelemizin en zor dönemlerinde 724 eser arasından birinci gelerek kabul edilen Milli marşımız, Türk milletinin azmini, iradesini, kahramanlığını bizlere yansıtan, her dizesinde “Bu vatan bizim” diyerek göğüs kabarttığımız “Korkma” diyerek her zorlukta dimdik ayakta durduğumuz tarihimizin kurucu eseridir.

Aziz vatanımızın “bağımsızlık beyannamesi” niteliğinde olan İstiklal Marşı’mızı bizlere miras bırakan, dizeleriyle Türk milletinin adeta sesi olan büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, eserleriyle ve fikirleriyle her zaman yâd edilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Milleti’nin adını ve varlığını; tarihimizin altın sayfalarına kazıyan, İstiklal Savaşı’mızın destanını, vatan ve millet sevgisini, bağımsızlık ve var olma mücadelemizi en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. Yıldönümünde vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, vatanı uğruna gözlerini bile kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranlarımla anıyorum.””

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.