Öne Çıkanlar şehit istanbul
banner797

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolaysıyla yayınladığı mesajda”Muhtarlık müessesesi yerel demokrasinin en eski ve önemli bir örneği olarak muhtarlarımız 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı ve koordineli bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasına da büyük katkılar yapmaktadır. Muhtarlarımız hizmetlerin sağlıklı yapılmasında bizlere her zaman yardımcı olmaktadır.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin muhtarlarımıza verdiği özel önemin akabinde 19 Ekim 2015 tarihinde hükümetimiz yayınladığı bir genelge ile “19 Ekim Muhtarlar Günü” olarak kabul edilmiştir. Muhtarlar Günü,muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla ilan edilmiştir. Bu yerel demokrasimize, katılımcılığa ve muhtarlarımıza verilmiş özel bir önemdir.

Muhtarlarımız günün 24 saati ve yılın 365 günü hizmet etmektedir. Kamu kuruluşlarımız ve tüm yerel yönetim kademeleri ile koordine ve işbirliği içinde insanlarımıza hizmet getirmek için çalışmaktadırlar. Muhtarlık müessesesi yerel demokrasinin en eski ve önemli bir örneği olarak 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. İfade ettiğim gibi muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı ve koordine bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasına da büyük katkılar yapmaktadır. Muhtarlarımız hizmetlerin sağlıklı yapılmasında bizlere her zaman yardımcı olmaktadır. Muhtarlarımız ile her zaman bir ve beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Geçmişten bugüne kadar görev yapmış tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü en içten dileklerimle kutluyor, aramızdan ayrılan muhtarlarımıza ALLAH’tan rahmet yaşayanlara sağlıklı ömürler diliyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.