Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner797

Akademisyen dr. Güftekar fikret dündar
banner852

Fikret Dündar; Tarım ve Orman Bakanlığı' da çalışmasının yanısıra, İzmir Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Özel Darüşşafaka Lisesi gibi okullarda eğitim görüp mezun olmuştur.

Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi( OMÜ ) Ziraat Fakültesi' nde de Akademisyen ve Dr. olarak uzun süre hizmet etmiştir.

Fikret Dündar' ın Atakum'daki evine sürpriz bir ziyarette bulunduk.İçeri odaya girdiğimizd; sesi son derece yüksek açılmış bir sanat müziği eserinin, telvizyondaki yayınına şahit olduk. Yüksek sesle dinlemesinin sebebini sorduğumuzda; % 50 işitme sorunu olduğunu söyleyip, kulaklığını takınca sohbete başladık.

Bu güne kadar binlerce şiiri olduğunu, bunlardan beste yapılıp TRT TSM Repertuvaı' nda, sözleri kendisine ait 11 şarkının bulunduğunu söyledi.

Ayrıca; besteci Hasan Şanlıtürk' ün Fikret Dündar' ın sözlerinden yaptığı " Sazlar Özler Maziyi "adlı bir de müzik albümü bulunuyor.

Güftekâr Fikret Dündar; bu albümünden bir adedini de muhabirimize hediye ederken; muhabirimiz de Fikret Dündar' a " Çocuk Sevgidir, Çocuk Bayraktır " adlı, 5. ve çocuk şiirleri kitabını hediye etti.

Fikret Dündar' ın piyasaya çıkan şiir kitapları ise " Sevgi Güvercinlerin Kanatlarında, Hasret Ektim Yollara ve " Gönül pınarımdan esintiler " adlı şiir kitapları olup, ayrıca birkaç da kitap olabilecek şekilde, baskıya hazır şiir dosyaları bulunuyor.

Güftekâr Fikret Dündar' ın ayrıca Türkiye genelinde açılan şiir, güfte ve beste yarışmalarında aldığı ödülleri de mevcut.

Kendisini tebrik, bizi evine kabul ettiği için de çok teşekkür ediyoruz.

Oktay ZERRİN- Özel Haber- Samsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876