Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner867

Bafra Belediyesi Bedesten’i Unutmadı
banner852

Hacınabi Mahallesi Tekel Caddesi üzerindeki, Bedesten çarşısında gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç şunları söyledi:

ÇALIŞMALAR UZUN SÜREDİR DEVAM EDİYOR.

“Bedesten ile ilgili daha önce bir çalışma yapmıştık. Zeminini tarihi dokusuna uygun bir şekilde değiştirmek istiyoruz. Alt yapıyla ilgili çok ciddi sıkıntılarının olduğunu beyan eden esnaflarımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz.

İHALE KISA SÜREDE YAPILACAK.

Alanda kullanacağımız taşı belirledik. Çalışmamız Bedestenin tarihi dokusuna sadık kalınarak gerçekleşecek. En kısa sürede ihalemizi gerçekleştireceğiz. Bu alanla ilgili SASKİ ile de görüşmelerimizi tamamladık. Alt yapısını tamamen elden geçireceğiz. Alanın yağmur ve kanalizasyon planını birbirinden ayıracağız.

TARİHİ MİRASIMZIA SAHİP ÇIKACAĞIZ.

Sonuç olarak uzun yıllardır hizmet almayan böylesi bir tarihi mirasımıza sahip çıkmak, esnaflarımızın çalışma alanlarını daha estetik ve sağlıklı hale getirmek istiyoruz” Dedi.

17. yy. sonlarında inşa edildiği tahmin edilen ve 18. Yüzyılda Ermeni ve Rum tüccarların, sarraflık yaptıkları Bedesten, 1915-1916 yıllarında Ermeniler ve 1922- 1924 yılları arasında Rumların gitmeleri üzerine tamamen Türk zanaatkâr ve esnafları tarafından kullanılmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876