Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

Bafra Belediyesi Sıfır Atık Projesinin Startını Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülenve Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu Sıfır Atık Projesi’ne Bafra Belediyesi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyor.

Bafra Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ndeTürkiye’de ilk sıfır atık temalı çevre festivali gerçekleştirmesi ve almaya hak kazandığı sıfır atık belgesinin ardından daha önce onaylanan geniş kapsamlı projenin İlçe de startını verdi.

Pilot bölge olarak Altınyaprak Mahallesinin seçildiği projede,İlçe Genelinde;

Gri Çöp Konteynerlerinin yanına Mavi Geri Dönüşüm Atık Konteynerleri yerleştirildi.

10 noktada kağıt, plastik, metal, cam ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, atık piller toplanabilmesi amacıyla Mobil Atık Getirme Merkezleri oluşturuldu.

Bayat ekmekler için Bayat Ekmek Toplama Kutuları yerleştirildi.

Tüm eczanelerimize atık ilaç toplama kutuları teslim edildi.

Berber ve kuaförlere atık jilet kutuları dağıtıldı.

1.Sınıf Atık Getirme Merkezi kuruldu.

Proje ile lgili olarak vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan broşürlerin ilçede dağıtımı sürüyor.

Çevre Mühendislerinden oluşan ekipler ev hanımları başta olmak üzere her yaştan ilçe sakinine proje ile ilgili bilgilendirme amaçlı ziyaretler gerçekleştiriyor.

İlçede bulunan billboardlarda ise Sıfır atık ile alakalı görseller yer alıyor.

“Atıklarımızı Ayrıştıralım hep beraber kazanalım” yaklaşımı ile sürdürülecek proje ile ilgili bilgi veren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç şunları söyledi.

“Belediyemiz tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan geniş kapsamlı Sıfır Atık Projemizin onaylanmasıyla birlikle İlçemizde kolları sıvadık.

Pilot Bölge olarak Altınyaprak mahallemizin seçildiği Projemizin ilk etabında on mahallemizde sıfır atık toplama merkezi oluşturacağız.

Böylelikle başta ev hanımlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız geri dönüşüme uygun olan atıklarını bu merkezlere bırakma imkânına sahip olacaklar.7 bölümden oluşacak sıfır atık merkezleri kuracağız. Söz konusu projenin Milli ekonomimize Bafra’mızdan ciddi manada katkı sağlayacağına inanıyoruz.

İçinde bulunduğumuz süreçte %13 olan ve Bakanlığımız tarafından 2023 yılında %35’e çıkarılması hedeflenen geri dönüşüm hedefine Bafra olarak üst düzeyde katkı sağlamak istiyoruz.

2019 yılında Türkiye genelinde sıfır atık temalı ilk doğa ve kültür festivali olan Kapıkayafest’e ev sahipliği yapan bir belediye olarak geri dönüşüm ve sıfır atık konusunu oldukça önemsiyor uygulamalardan öte proje aşamasında değerlendiriyoruz.” Dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.