Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner867

Bafra belediyesi ve açev “ilk iş babalık” diyor!
banner852

Bafra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, çocuğun gelişiminde babaların önemine dikkat çeken Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), işbirliğiyle Baba Eğitimleri düzenledi.

"İlk İş Babalık" kampanyası ile babaların çocuklarıyla karşılıklı ve yakın ilişki kurmasının önemine dikkat çeken AÇEV, farklı illerde yürüttüğü "Baba Destek Programı" eğitimlerine Bafra Belediyesi işbirliğiyle bu yıl da devam etti.

Baba Destek Programı eğitiminin tamamlanmasının ardından kursiyerlere belgeleri verildi. Babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk alması amacıyla uygulanan Baba Destek Programı’nın sertifika töreni Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. 

Programa katılan babalar; baba olarak çocuklarının hayatındaki rolleri, çocukların gelişimine nasıl destek olacakları ve çocuklarıyla etkili iletişim kurma yöntemleri hakkında bilgi ve becerilerini güçlendirme fırsatı buldu. 

Sertifika töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren AÇEV Saha Danışmanı İsmail Koca, “ilgili babalık” davranışlarının yaygınlaşmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: 

“Babaların, çocuklarıyla geçirdikleri zaman ve kurdukları ilişkiler çocukların zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerini etkiliyor. AÇEV olarak, ilgili babaların sayısının artması için bu konuda farkındalık yaratmayı ve olumlu örnekleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.” 

AÇEV’in, ‘Babayım Anne Kadar Sorumluyum’, ‘Babayım Çocuğumu İncitmem’ sloganına atıfta bulunan Koca, ilgili babalık davranışlarının sevginin şiddetten uzak tutulmasıyla mümkün olabileceğinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Katılımcı babalara, gönüllü eğitimcilere, çalışmamızı destekleyen okul müdürlerine, Bafra Belediye Başkanlığı’na ve çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, sevgiyi göstermenin en güzel yöntemlerinden birisi de, şiddetin her türlüsünü sevdiklerimizden uzak tutmak. Evimizden başlayarak, birlikte yaşadığımız her alanda şiddetten uzak bir ortam oluşturmak. Sevgimizde şiddete yer vermemek.”

Bafra Belediye Başkan Vekili Ahmet Tokgöz ise; kurs katılımcısı babaları tebrik ederek şunları söyledi:

“Ailede ebeveynlerden herhangi birinin eksikliği çocukta kayıplar ve maddi manevi travmalar yaratır. Ancak babanın yokluğundan kaynaklanan maddi yetersizlikten daha önemli olan manevi kayıplardır ki bunların başında da güven eksikliği gelir.

Çünkü çocuklar için baba eşittir güvendir. Bu ihtiyaç erkek çocuklarda erkek rolünün tam olarak öğrenilmesi konusunda önem taşırken, kızlarda da erkek rolünü tanıması ve olumlu bir hayat imajı için gereklidir. Özellikle erkek çocuklar rollerini babalarından öğrenir ve onları taklit ederler. Bazen anneler, oğullarının tıpkı babaları gibi yürüdüklerini, konuştuklarını, jest ve mimiklerinin aynı babaları gibi olduğunu ifade ederler. Bu yüzden baba çocuğuna karşı iyi bir rol model olmalıdır.

Babanın aile içindeki rolünde koruyan bir güç olması, çocukta temel güven duygusunun ve özgüvenin gelişmesinde önemlidir. Ancak baba ilgisinden yoksun olan çocuklarda güvenlik duygusunun, kendini değerli hissetme gibi temel duygularda eksiklikler yaşandığı da bilinen bir gerçektir. Bu nedenle babaların aile içindeki rollerinde ve çocuklarıyla ilişkilerinde ilgi ve sevgiye dayalı, çocuğun dünyasını anlayan, daha arkadaşça bir tutumu, “sevgiyle disiplin” verebilmeleri gerekir.“
    
Düzenlenen bu kurslarla iyi bir baba çocuğuna karşı nasıl davranmalı, nasıl iletişim kurmalı, baba olarak eksikliklerimiz nelerdir öğretilmeye çalışılıyor diyen başkan vekili Tokgöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben huzurlarınızda AÇEV yetkililerine ve kursumuzda görev yapan eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Sizleri bir kez daha tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.” 

Törene, Bafra Belediye Başkan Vekili Ahmet Tokgöz, Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, belediye birim müdürleri, AÇEV Saha Danışmanı İsmail Koca, okul müdürleri, AÇEV gönüllü eğitimcileri Nuri Bayram ve Harun Yılmaz katıldı. 

Program sonunda, çocuklarının gelişimine destek olmak amacıyla 10 haftalık süre zarfında 10 oturuma katılan 25 baba sertifika aldı.

Anahtar Kelimeler:
Bafra BelediyesiAÇEV
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876