Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Bafra Belediyesi`nden Pandemide Sosyal Belediye hizmetleri

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovit-19) ile mücadele kapsamında ülke genelinde önemli tedbirler alınırken, Bafra Belediyesi virüsün etkisini göstermeye başladığı ilk günlerden itibaren tedbirleri en üst seviyede tutarken diğer yandan da sosyal belediyeciliğin örneklerini hayata geçirdi.

11 Mart’tan bu yana başta T.C Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekli talimatları ile ilgili bakanlıkların harekete geçmesinin ardından Bafra Belediyesi’ de bu kapsamda sorumlulukları artırarak hizmet ağını genişletti.

Küresel salgın haline gelen koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler kapsamında sokağa çıkamayan yaşlılardan kronik rahatsızlığı olanlara, işsiz kalanlardan esnafa, öğrencisinden sokak hayvanlarına kadar her kesim için seferber olan Bafra Belediyesi, bu zorlu süreçte halkın takdirini topladı.

Bafra Belediyesi koronavirüs salgını ile birlikte ülke genelinde sosyal belediyeciliğin öneminin bir kez daha anlaşıldığı süreçte birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledi.

Pandemi süresince uzun bir süre evlerinden çıkamayan; yaşlı, hasta vatandaşlar başta olmak üzere toplumun tüm katmanlarının taleplerini hızlı şekilde yerine getiren Bafra Belediyesi zor günlerde ilçe sakinlerinin her daim yanında oldu.

Bafra Belediyesi, Başkan Hamit Kılıç talimatları ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda pandemi süresince bu güne kadar 2157 gıda yardım kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

Kovit-19 döneminde 240 kişiye kapıda hizmet çerçevesinde bebek bezi, bebek maması, süt yardımı yapıldı.

157 haneye 622 kişilik sıcak yemek yardımını evlerine servis ederek yerine getirdi. Aşevinde hazırlanarak yaşlı ve hastalarla birlikte, belirlenen hanelere ulaştırılan yemek yardımı devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.