Öne Çıkanlar Midye hırsızlık olayı
banner867

Bafra'da DSİ Yatırımları ve Çalışmaları Masaya Yatırıldı
banner852

Bafra Kaymakamlığı Toplantı Salonunda DSİ’nin Devam Eden Yatırımları, projeleri ve kuraklık eylem planına ilişkin değerlendirme toplatısı Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ak Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Güven, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Meteoroloji 10.Bölge Müdürü Yücel Yüce, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11.Bölge Müdürü Halim Özdemir, Samsun Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ve Kızılırmak SİT Alan Sorumlusu Mustafa Güler’in katılımıyla Gerçekleştirildi.

Toplantıda Önemli konular masaya yatırıldı.

Haber öncesi böyle bir programın gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Samsun Milletvekilimiz, içimizden biri hemşehrimiz Orhan kırcalı’nın da büyük katkılarının olduğunu belirtmek istiyoruz.

SAMSUN VALİSİ DOÇ.DR.ZÜLKİF DAĞLI:” GENEL BİR DEĞERLENDİRME YAPTIK”

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Genel bir değerlendirme yaptık. Bafra’mız gerçekten çok önemli bir tarım ilçesi.

Türkiye ekonomisinde hatırı sayılır bir yeri var, gerek ihracat gerekse üretim açısından baktığımızda. Burada sulama alanlarımız bizim için önemli. Tarım alanlarımız önemli” dedi.

DAĞLI:”ÇELTİK TARIMIYLA İLGİLİ BÜYÜK BİR POTANSİYEL OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı,”Özellikle çeltik tarımıyla ilgili büyük bir potansiyel ve çalışma olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili açmazlar neler.

Sürdürülecek olan konular neler. Bunları konuştuk. DSİ’nin yapması gereken yatırımlar.

Bir uzun vadeli yatırımlar, iki kısa vadeli kanalların temizliği buna benzer projesiz çalışmalarla ilgili neler yapılacak bunları çözüme kavuşturduk.

Bildiğiniz gibi bizim sulak alanımız var. Milli Parklar bölgesinde. Dünya çapında önemli ve çok güzel bir bölge.

Burayı da korumamız gerekiyor. Burayla ilgili kısıtlamalar neler. Yine burayla ilgili vatandaşımızın gerek balıkçılık gerekse ilgili yerlerde çeltik tarımını yapabilecek şekilde hangi tedbirler alınabilir” dedi.

DAĞLI:”KAÇAK AVCILIĞIN ÖNLENMESİ LAZIM”

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kaçak avcılığın önlenmesi lazım. Kuş gözlemciliği ile ilgili konuların önünü açmamız lazım.
Koruma kullanma dengesi içerisinde burayı biz en iyi bir şekilde nasıl kullanabiliriz bunlarla ilgili tedbirleri konuştuk. Bundan sonrada haber kapsamlı buna benzer çalışmalar devam edecek ve anında müdahale etmek suretiyle bu konularda çözüme kavuşturmak için de bir karar aldık” dedi.

TOPLANTIYA KATILANLAR:

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı
Ak Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen
Samsun İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Güven
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç
DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe
Meteoroloji 10.Bölge Müdürü Yücel Yüce
Doğa Koruma ve Milli Parklar 11.Bölge Müdürü Halim Özdemir
Samsun Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat
Kızılırmak SİT Alan Sorumlusu Mustafa Güler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876