Öne Çıkanlar Samsun master
banner867

Bafra'da Emenli Köyün'de Aşüre etkinliği
banner852

Samsun'un Bafra İlçesinde Emenli Mahallesi'nde Bafra Belediyesi'nin katkılarıyla 7.Geleneksel Emenli Köyü Aşüre etkiliği düzenlendi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı Geleneksel Emenli Köyü Aşüre etkinliğinde ;”Emenli Köyü 500 yıllık mazisi olan kadim bir köyümüz,Osmanlı Kayıtlarımızda Eminli adı altında geçiyor.Daha sonra Emenli şekline dönüşmüştür.Yani Emin insanların , güvenilir insanların yaşadığı memleket manasında Osmanlı kayıtlarımızda yer alıyor.” Dedi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı sözlerine ,”Bundan daha güzel gurur kaynağı olmaz.Allah’a şükür bereketli topraklar üzerindeyiz.Kızılırmak Nehrinin döküldüğü yerde Güzel alüvyonlu topraklar üzerinde verimli bereketli topraklarda birlik ve beraberlik içinde bir şeyler üretmeye devam ediyoruz.”

Emenli Köyü eğitime ve sanata verdiği öneme değinen Samsun Valisi Zülkif Dağlı,”Emenli köyü eğitim ve sanata da önem verdiği bilinir. Çünkü yapılan araştırmalarda hep bunu göstermiştir. Birazdan hep birlikte Semah gösterilerini izleyeceğiz. “ dedi.

Hubyar Sultan’a değinen Samsun Valisi Zülkif Dağlı,” Hubyar Sultan’nın bizim için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.Hacı Bektaş Veli’nin Yareni onunla birlikte Horosan’da beraber olan ardından Tokat’ta Almus’ta yeni onun yanında beraber ve bu civarda millete ışık saçan bilgisi ile bilgeliğiyle önemli bir büyüğümüz olduğunu belirtti.Bir Antalya’lı olmam hasabiyle Hubyar Sultan’ın Antalya’da bilinen ve Antalya çıvarında millete ışık saçtığını “ Söyledi.

Samsun Valisi Doç. Dr.Zülkif Dağlı yapmış olduğu konuşmasının ardından, Alevi Dedesi Erdol Kapukaya dualar ederken, Aşık Ahmet Temel Geleneksel Aleviliği türkülerle anlattı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç," Emenli Mahallesi bizler için önemli bir mahalle ,bereketli toprakları ,Mahalle muhtarımızla devamlı iletişim halinde olup,sıkıntılarını dinleyip, en kısa çözümle yardımcı olmaya calışıyoruz.Bu vesile ile imkanlarımız doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştık.Bu gün buraya teşvik eden tüm hemşerilerimize teşekkür ederim." dedi.

Program sonunda katılımcılara Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı , Bafra Kaymakam vekili Fikret Zaman,Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu,CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Aşüre Dağıttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876