Öne Çıkanlar Arıcılık verimli topraklar
banner798

Bafra'da fırınlar ve kasaplar denetlendi.

Ekipler, ilçe genelindeki kasap ve ekmek fırınları denetimini gerçekleştirerek sağlıksız ortamlarda yapılan üretimler ve güvenilir olmayan ürünleri satmamaları konusunda iş yeri sahiplerine uyarılarda bulundu.

Zabıta ekiplerince sürdürülen denetimler kapsamında kasap, fırın ve imalathaneler tek tek kontrol edildi.

Ramazan ile birlikte denetimlerini sıklaştıran zabıta, fırınlardahijyen etiket ve gramaj kontrolü kasaplarda ise hijyen koşullarının yanında etlerin mühürlü olup olmadığı kontrol edildi.

Bafra Belediyesi zabıta ekipleri ayrıca İş yerleri maske ve eldiven takılması yönünde uyarılarda bulundu.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, denetimlerdeki amaçlarının vatandaşın huzurlu, sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun alışveriş yapmalarını sağlamak ve esnafları bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.

Başkan Kılıç, “Gıda üretimi yapan iş yerlerinde üreticilerin sağlık kartları, iş yerinin teknik ve sağlığa uygun şartlarını ekiplerimiz titizlikle kontrol etmektedir. Yapılan denetimler cezalandırmadan çok esnafımızı ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve yaşanan aksaklıkların giderilmesine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Ancak bizim ısrarlı denetim ve uyarılarımıza rağmen gerekli tedbirlerini almayanlara yasal olarak yapılması gerekenleri de uygulayacağız. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.