Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Bafra Engelliler Günü'nde Kenetlendi

Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesi tarafından organize edilen etkinliklerde bir araya gelen engelliler, farklı ve coşkulu bir günü hep birlikte yaşadılar.

Etkinliklere Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna, daire müdürleri, Sakatlar Derneği Bafra Şubesi, Bafra Ortopedik Engelliler Derneği, Bafra Görme Engelliler Derneği, Bafra İşitme Engelliler Sosyal Kültürel Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bafra Otizmle Yaşayan Aileler Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Bafra Belediyesi’nin, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Engelli Koordinasyon Merkezi’nde hayata geçirdiği engellilere yönelik el sanatları kursunda üretilen ‘El Emeği Ürünleri Sergisi’ gezildi.

Engelli kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünleri, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Sergi 10 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

Engelliler Günü’nde katılımcılar daha sonra Engelli Koordinasyon Merkezi’nden Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’ne kol kola yürüyerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Burada düzenlenen yemekte, aynı zamanda 8. kuruluş yıl dönümlerini kutlayan Bafra Görme Engelliler Derneği için Başkan Hamit Kılıç tarafından sürpriz pasta kesimi yapıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir kez daha kenetlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra’mızda engelleri birlikte aşmak için omuz omuza olmaya devam ediyoruz. Devletimiz engellilerin problemlerini ortadan kaldırmak için çok büyük çabalar gösterdi, gösteriyor. Bizler de bu çabaların üzerimize düşen kısmını kardeşlerimize yansıtmak için çalışıyoruz. Toplumumuzun değerli unsurlarından biri olan engelli kardeşlerimin günlerini bir kez daha kutluyorum” dedi.

Bafra’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri, engelli aileleri ziyaretleri ile devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.