Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Bafra Fen Lisesi tatbikat gerçekleştirdi

BAFRA FEN LİSESİ' NDE 13 EKİM DÜNYA AFET ve AZALTMA GÜNÜ TATBİKATI

Bafra Fen Lisesi' nde; 13 Ekim Dünya Afet ve Azaltma Günü dolayısıyla, 14.10.2019 Pazartesi günü saat 12.15 ve 16.30 saatleri arasında; okulun Kız ve Erkek Pansiyonu'nda, İkaz-Alarm ve Personel Tahliye Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatla Sivil Savunmanın önemini kavramak ve kavratmak amaçlanmıştır.

Bu amaçla Bafra Fen Lisesi internet sayfasından yapılan açıklamalar şöyle :

" Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün söylediği gibi " Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur. "

Siren sesiyle tüm idareciler, öğretmenler, okul personeli ve öğrenciler acil çıkışları kullanarak en kısa sürede tahliyeyi vukuatsız olarak tamamlamışlardır.

Tahliye sonrası Okul Müdürümüz Kadir ALBAYRAK; okul bahçesinde tüm okul toplumuna hitap ederek " 13 Ekim Dünya Afet ve Azaltma Gününün Anlam ve Önemi " üzerine bir konuşma yapmış ve " Personel Tahliye Tatbikatı " nı değerlendirmiştir.

Tahliye sonucunda; öğrencilerimiz ve tüm personel, herhangi bir acil durumda, acil çıkışları kullanarak en kısa sürede sağlıklı ve güvenli bir şekilde tahliyenin gerçekleştirilmesi gerektiğini uygulamalı olarak göstermiştir.

Böylece Sivil Savunma' nın gereği ve önemi bir kez daha vurgulanmıştır.

Tatbikatımıza katılan ve gerekli hassasiyeti gösteren tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, personelimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

" SİVİL SAVUNMA; öz savunmamızdır, katılınız!.."

BAFRA FEN LİSESİ AFETE HAZIRLIK KULÜBÜ

Haber : Oktay ZERRİN- Bafra

Anahtar Kelimeler:
BafraBafra Fen Lisesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.