Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Bafra Hasan Çakın Kütüphanesi' nde Aşıklık Geleneği Etkinliği

Bafra Hasan Çakın Kütüphanesi tarafından; Samsun'da Aşıklık Geleneği konulu, Prof. Doktor Şahin KÖKTÜRK' ün konuşmacı olduğu bir etkinlik gerçekleştirildi. Programa katılım yoğun oldu. Etkinlik İstiklal Marşı' mızın okunmasıyla başladı.

Aslen Zonguldaklı, Prof. Dr. Araştırmacı, şair, yazar ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şahin KÖKTÜRK' ün " Aşıklık Geleneği " adlı konuşması ilgiyle izlendi.

Programa, Samsun İl Kültür Müdürü Adnan İpekdal; Kültür Bakanlığı Halk Ozanı, besteci, aslen Artvinli olup Samsun Atakum' da ikamet eden Mustafa Bilir ( Aşık Obalı ), Aşık Sancak, Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü ( Uzman ) Nurhan Bayındır, Bafra İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ai Katipoğlu, eski Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi ve eski Samsun Kredi Yurtları Müdürü Ömer Yayla, Daire Amirleri, ilçe siyasi parti başkanları, gaziler,Kültür ve Sanat Etkinliklerinİ Destekleme Derneği ( KÜSADER ) Başkanı, şair ve yazar Gülseren Akdaş ve eşi Recep Akdaş, okulların idareci, öğretmen ve öğrencileri ile kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı.

Özellikle konuşma ve etkinliğin yapıldığı Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi, Konferans Salonu' nda boş yer olmayıp; izleyicilerin programı ilgiyle ayakta izlemeleri, sanat, kültür, edebiyatımız adına olumlu bir gelişme olarak takdir gördü.

Aşık Obalı ile Aşık Sancak' ın birbirlerine hitaben yaptıkları espirili atışmalar; izleyicileri gülmekten kırıp geçrdi fakat asıl amaç Aşıklık Geleneği' ni müzikve şiirlerle bütünleştirip, ortaya güzel ve edebî bir program sunmak oldu.

Programda; OMÜ Öğretim Görevlisi, Prof. Dr. Şahin KÖKTÜRK, bir şiirini Aşık Obalı' nın bağlaması eşliğinde başarıyla okuyup alkış aldı.

Etkinliği bir yerinde; Aşık Obalı izleyiciler arasından türkü okumak isteyenleri sahneye davet etti ancak bu isteğe izleyicilerden cevap gelmedi. Bu defa şiir okumak isteyenler olup olmadığı sorulunca bu konuda da izleyiciler şair Oktay ZERRİN' i önerince; Oktay Zerrin de Bafralı hemşehrilerini kırmayarak " Gel Gitsin Canım adlı, kendi yazdığı bir şiirini seslendirip alkış aldı.

Saahneye çıkan Oktay Zerrin; Aşık Obalı ve Aşık Sancak ile bazı programlara katıldığını, Samsun Ayvacık doğumlu fakat aslen Bafralı olduğunu, Bafralı olmaktan da gurur duyduğunu söyleyince salon kendisine alkışlarla cevap verdi.

Programda Aşık Obalı, Aşık Sancak, Samsun İlKültür Müdürü Adnan İpekdal,OMÜ Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi, Prof. Dr. Şahin Köktürk şirler ve okudukarı türkülerle rgrama renk kattılar.

Program; konuşmacı Prof. Dr. Şahin Köktürk' e plaket, çiçek ve diğer katılan misafir sanatçılara takdim edilen çiçeklerle sona erdi.

" Samsun' da Aşıklık Geleneği adlı seri konferanslar, 13 Kasım Çarşamba günü, saat 17. 00' da Alaçam İlçe Halk Kütüphanesi ve aynı gün, saat 19. 00 da konuşmacı Prof. Dr. Şahin Köktürk ile Bafra' da gerçekleştirildi.

Programlara; 19 Kasım Salı günü, saat 17. 00 da, Vezirköprü' de Prof. Dr. Selçuk Çıkla, aynı gün saat 19. 00 da Tekkeköy' de Dr. ÖğretimÜyesi Bekir Şakir Konyalı, 27 Kasım Çarşamba günü, saat 16. 00 da Ladik' de,19.00 da Kavak' da Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Ömer İdris Akdin tarafından değişik konularda gerçekleştirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.