Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Bafra İlçe Milli Eğitim`den Anlamlı Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılay ülkemizin kan bileşenleri ihtiyacını tamamen gönüllü ve düzenli kan bağışçılarından karşılamak üzere “Ulusal Güvenli Kan Temini Programı”nı uygulamaya başlamıştır. Bu program dahilinde Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 8-9-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında kan Bağışı Kampanyası başlatılmıştır. Hükümet Konağı önünde Kan Bağışı aracı üç gün boyunca saat 10.00-17.00 arasında kan bağışçılarına hizmet vermeye devam edecektir..

9 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 11.00’da Hükümet Konağı önünde Orta Karadeniz Kan Merkezi yöneticileri, Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU, Türk Kızılay Bafra Şube Başkanı Eczacı Halim Tutku DEMİRCAN ve yönetimi, kadın ve gençlik kolları, kurum ve okul müdürlerinin katılımı ile kampanyanın tanıtımı yapıldı.

Türk Kızılay Bafra Şube Başkanı Eczacı Halim Tutku DEMİRCAN selamlama konuşmasında desteklerinden dolayı tüm Bafralılara teşekkür etti. Amaçlarının bu kampanyalarla bölgemiz hastanelerinde ihtiyaç duyulan kan ve kan ürünlerinin tamamen karşılayacak hasta ve hasta yakınlarımızın yaşadığı sıkıntı ve mağduriyeti tamamen gidermektir dedi.Bu amaçla kan bağışı kampanyalarına devam edileceğini belirtti. Ayrıca vatandaşları kurban bağışı yapmaya davet etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında protokol gereği yapılan kan bağışı kampanyalarında toplam 1174 ünite kan bağışı aldıklarını belirtti. Coranavirüs nedeni ile okulların tatil olmasından dolayı duraklama olduğunu belirtti. 2020-2021 Eğitim öğretim yılında kan bağışı kampanyalarına devam edileceğini belirtti.

Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN ise kan ihtiyacına çok ihtiyacın olduğu bu dönemde bu kan bağışı kampanyasının çok anlamlı olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Tüm Bafralıları bu konuda duyarlı olmaya ve kan bağışına davet etti.

Daha sonra hazırlanmış olan maske paketleri Hükümet Konağı Binası çalışanlarına ve Cumhuriyet Meydanındaki vatandaşlara dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.