Öne Çıkanlar Samsun master
banner867

Bafra Kuş Cenneti'nde etkinlik düzenlendi
banner852

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde etkinlik düzenlendi

SAMSUN Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın eşi Nurgül Dağlı hanımefendi, Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve Türkiye'deki 487 kuş türünden 360'ına ev sahipliği yapan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Doğa Yürüyüşü, Kuş Gözlemciliği, ve Doğadaki Canlıları Tanıma Etkinliği'ne Bafra Aday Ortaokulu 8. sınıf öğrencileriyle birlikte katıldı.

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Kızılırmak Deltası'nın flora ve faunasının birçok canlıyı bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Nurgül Dağlı hanımefendi, "Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, doğal laboratuvar ortamıyla öğrencilerin eğitimine önemli katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimize burada ekosistem, sulak alan, habitatlar, Türkiye'nin ve Kızılırmak Deltası'nın biyoçeşitliliği ve kuşlar hakkında bilgiler verilerek, kuş türlerini tanıma fırsatı sunulmuş oluyor." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876