Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner867

Bafra meclisinden kardeş şehir kararı
banner852

Mecliste, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Pazarcık, Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit, Andırın ilçe belediyeleri ile Bafra Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Bafra Belediyesi Mart ayı olağan toplantısında gündem maddelerine geçmeden önce Başkan Hamit Kılıç, Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli iki ayrı deprem nedeniyle baş sağlığı dileklerini yineledi.

Başkan Kılıç ilçeden deprem bölgesine yapılan yardımlar, ilçedeki depremzedeler ile ilgili uygulamalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Bafra Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısının gündem maddeleri arasında, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen son yüzyılın en büyük iki depremi nedeniyle meydana gelen tahribatın giderilmesi noktasında Bafra Belediyesi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Pazarcık, Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit, Andırın ilçe belediyeleri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç oy birliği ile kabul edilen kardeş şehir kararına ilişkin olarak “Ülkemizde büyük iki deprem yaşanmış ve 11 ilimiz bu depremden etkilenmiş olup, binalar yıkılmış, çok sayıda can kayıpları ve yaralılar olmuştur. Böyle büyük bir afetin meydana getirdiği tahribatın giderilmesi için devletimiz, yerel yönetimlerimiz ve milletimiz birlik beraberlik içinde deprem bölgesinde arama kurtarma ve acil ihtiyaçların karşılanması ve yaraların sarılması konusunda üst düzeyde iş birliği ve yardımlaşma duygusu içinde çalışmaya başlamıştır. Bu kapsamda Kahramanmaraş ilimizdeki belediyelerimize ve belde halkına destek olmak amacıyla ’Belediye, belediye sınırları dışında yangın ve doğal afetler meydana gelmesi durumunda, bu bölgelere gerekli yardım ve destek sağlayabilir’ hükmü gereğince Belediye Meclisimiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Pazarcık, Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit, Andırın ilçe belediyeleri ile kardeş şehir olması için kararı oy birliği ile alındı. Tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
BafraKahramanmaraşDeprem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876